„Rascumpararea memoriei” victimizeaza sau este victimizata ?

Moartea pastorului Irinaru Vasile a fost pusa de unii in seama aparitiei cartii Rascumpararea Memoriei. Contactati telefonic cei din zona Vatra Dornei nici nu stiau de existenta cartii in care pastorul apare cu numele de cod „SIMON”. Speculatii se pot face multe insa certitudinea este ca suntem trecatori iar „zilele noastre sunt ca iarba” astfel ca fiecare zi este importanta in gestionarea relatiei cu Dumnezeu. Deoarece este una din cele mai citite si cautate carti ale momentului este de asteptat ca opiniile sa aiba un debit ridicat. Inedita este modalitatea in care oamenii se intereseaza de carte. Nu pot sa reproduca fidel titlul, unii nu stiu nici autorul insa vor cartea, cartea aceea cu memoria, cartea despre informatori. Este lesne de banuit ce abordare vor avea cand o vor parcurge.

Lansarea din 07 septembrie 2010 va fi una cu primul tiraj epuizat insa dupa cate  se vede  pe blog nu se intrezaresc semne de epuizare a comentariilor. Blogul „Rascumpararea memoriei” a crescut in ultima saptamana cat altii intr-un an nu pot sa spere. Apar si primele reactii din partea celor care apar nominal pe paginile deconspirarii tarzii.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la „Rascumpararea memoriei” victimizeaza sau este victimizata ?

  1. dinu zice:

    Publicarea acestei cărţi este un demers absolut firesc în contextul în care după 20 de ani de la dispariţia regimului comunist nu a existat o asumare a colaboraţionismului.
    Cultele neoprotestante nu trebuie în niciun caz să preia politica Bisericii Ortodoxe Române care încearcă din răsputeri să blocheze accesul la dosarele clerului, mai ales a celor cu funcţii importante în ierarhia bisericească.
    Din păcate nu am reuşit să citesc încă această carte dar din articolele de pe blog înclin să cred că a fost scrisă „sine ira et studio”.

  2. petruburac zice:

    Am citit deja mai bine de jumatate din carte. Este o carte foarte bine scrisa, obiectiv. M-a ajutat sa vad altfel situatia actuala a bisericilor penticostale si mult mai usor sa-mi fie mila de slujitorii care s-au compromis sau de cei care s-au intepenit in traditii sau forme invatata de „tatuca”.

  3. emma zice:

    cel care a scris aceasta carte nici macar nu stie ce vorbeste…ar face bine sa se pregateasca de niste procese…eu una o sa intentez proces…iar depre pastorul Irinariu Vasile nici nu stiu ce cauta in aceea carte…si moartea lui nu are nici o legatura cu aceea carte…nu mai credeti tot ce scriu niste oameni fara caracter…care vor fii trasi la raspundere pt vorbele lor…si aici si in lumea cealalta.Pastorul Irinariu a fost cel mai bun om din lume…si asta pot sa o confirme toti cei care l-au cunoscut cu adevarat…

  4. petruburac zice:

    doamna/domnisoara emma, ati citit cartea „Rascumpararea memoriei”?

  5. eunice zice:

    emma are dreptate in ceea ce priveste calificativul acordat pastorului Irinariu Vasile. Sunt multi oameni care regreta cu adevarat pierderea lui desi au fost unii care probabil s-au bucurat. Totusi, as vrea sa stiu ceva cu certitudine: este sau nu este vorba in carte despre pastorul Vasile Irinariu? Multumesc celui care va avea competenta si bunavointa sa raspunda acestei intrebari.

  6. suceavaevanghelica zice:

    am citit cartea si am vazut ca a avut nume de cod ceea ce inseamna ca a dat note informative. Cartea RM nu este scriya in ton acuzator ci prezinta niste fapte in felul in care ele s-au petrecut. Nu cred ca este cineva sanatos la cap care sa se bucure de plecare cuiva dintre noi.
    Faptul ca unii s-au grabit sa puna in carca RM plecarea fratelui dintre noi este o speculatie ieftina.

  7. eunice zice:

    multumesc pt raspuns…totusi se pare ca nu sunt multi oameni sanatosi la cap….:)

  8. Manole Dragos Eugen zice:

    L-am cunoscut personal pe pastorul Vasile Irinaru de peste 15 ani, si nu pot spune decat ca un astfel de om nu mai este si nici nu va maai exista vreodata pe Pamant. Viata traita prin credinta a acestui om, a fost, este si va fii un model de viata .
    Daca ar fii existat Vasile Irinaru in timpul cand a trait Domnul Isus, cu siguranta numele dansului ar fii fost scris in Biblie , al carei autor este Duhul Sfant, nu intr-o aberanta de carte care e scrisa de insusi diavolu prin slujitorul lui.
    In pastorul Vasile Irinaru nu am putut vedea decat fata blanda a Domnului Isus, iar cei ce nu agreeaza acest nume si invatatura acestui prooroc al Domnului Isus, dispretuieste nu un om, ci pe insusi Isus Hristos si invatatura Lui.

  9. pufulete zice:

    L-am cunoscut personal pe fratele Irinariu Vasile si vreau sa spun ca a fost in om deosebit.Nu stiu daca a fost sau nu informator dar stiu un singur lucru:nu am gasit un om mai bun si bland ca acesta si nu cred ca voi mai intalni vreodata.Cat despre carte nu stiu ce rost a mai avut publicarea ei.Nu schimba cu nimic situatia,ba dincontra poate aduce dezbinare.Cred ca este un efort in plus si degeaba publicarea ei.

  10. emma irinariu zice:

    Pot sa spun cu certitudine ca atat tatal meu Pastorul Irinariu Vasile cat si mama mea au fost urmariti si haituiti de securitate anii la rand si exista multi oamenii care stiu acest lucru.Am vorbit cu autorul acestei carti care a spus ca o sa imi trimita documentele legale dupa care a scris aceasta mizerie de carte si totusi nu am primit nimic.As vrea sa stiti domnule autorul ca exista un singur Judecator si o singura zi de judecata si sincer nu as vrea sa fiu in pielea ta cand o sa te intalnesti cu Judecatorul Suprem pentru ca va trebuie sa dai socoteala pentru tot ce ai spus si ai facut,pentru tot raul care l-ai facut atator fratii.Si asa sa fii fost cum ai scris in carte,daca fratii de care tu ai scris s-au cait si Domnul Isus i-a iertat tu nu esti nimeni sa judeci.
    Multumesc celor care au spus vorbe frumoase despre tatal meu si imi doresc ca toti sa ne intalnim odata in Imparatia Domnului!

  11. L-am cunoscut ( in 1993) personal pe fratele pastor Vasile Irinariu si pana a trecut la Domnul, a fost pentru mine un model de viata si pocainta. Un om plin de Duhul Sfant si intelepciune si acum ma simt putin pierdut fara el. Ca daca pastorul meu nu a intrat in Imparatia lui Dumnezeu atunci suntem toti pierduti. Niste oameni de nimic ii aduc invinovatiri mincinoase asa cum au facut si Domnului Isus. Aici este un link cu fratele pastor Vasile Irinariu: http://www.youtube.com/watch?v=KxoIE79_R-8

Lasă un comentariu