De la naștere la înviere – ziua 21

ZIUA 21

TIR ȘI SIDON – FĂRÂMITURI PENTRU CĂŢEI

„Da, Doamne” a zis ea „dar şi căţeii mănâncă fărămiturile care cad de la masa stăpânilor lor.” (Matei 15:27)

Episodul acesta se petrece în „părţile Tirului şi ale Sidonului” (vers.21), două cetăţi ne-evreieşti, localizate în Fenicia, în nordul Israelului, Lebanonul de astăzi. În Vechiul Testament, aceste localități erau condamnate pentru slujirile idoleşti ale lui Baal. Cetăţile acestea îşi meritau soarta, însă Dumnezeul pe care l-au respins avea inimă şi pentru oamenii de aici. Femeia pe care a întâlnit-o Isus dovedeşte lucrul acesta.

La început, Domnul Isus i-a refuzat cererea de a o vindeca pe fiica ei demonizată, spunându-i că EL a venit pentru oile pierdute ale lui Israel. Însă, căzând în genunchi în faţa Lui, femeia a stăruit în cererea ei, cerându-i ajutor. Strigătul disperat i-a mişcat inima Domnului Isus. Când a folosit termenul „câini”, a folosit un cuvânt care i-ar fi jignit pe mulţi alţii… însă nu și pe mama aceasta.

Când ai nevoie de o minune, nu mai faci mofturi. “Chiar şi căţeii mănâncă fărâmiturile ce cad de la masa stăpânului.” Spunând aceasta, femeia a recunoscut că este dintre neamuri, fără a avea parte de legământul dintre Dumnezeu şi Avraam. Dar credea că, într-un fel cumva, Domnul Isus o va vindeca pe fiica ei. Când a ajuns acasă şi-a găsit fiica aşezată în pat, eliberată de demoni.

Această întâmplare trebuie să ne umple inima de speranţă atunci când ne rugăm pentru cei pierduţi. Toţi avem cel puţin prieteni, dacă nu şi rude, fraţi, surori, părinţi sau copii care trăiesc „în ţinutul Tirului şi Sidonului”, aparent departe de Dumnezeu. Pentru Dumnezeu mântuirea unui închinător la idoli nu necesită mai mult efort decât mântuirea cuiva crescut în biserică.

Nu dispera dacă răspunsul întârzie să vină. Continuă să te rogi şi vei vedea schimbare în situaţia din casa ta. Situaţiile disperate cer rugăciuni stăruitoare, născute din credinţă neclintită. Când ţi-e foame, te poţi sătura şi cu fărâmituri!

„Doamne Isuse, dă-mi şi mie credinţa pe care a avut-o femeia aceasta. Ajută-mă să continui să mă rog şi răspunde-mi. Amin!”

Acest articol a fost publicat în De la nastere la inviere și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s