Mai tare ca vrajmasul

mai tareCreştinii au un singur vrăjmaş, duşman care este adevărat se pretează la o multitudine de modalităţi pentru a ataca. Însă creştinul este mai tare  şi aceasta afirmă şi cartea scrisă de Jim Bolin – Mai tare ca vrăjmaşul. Subtitlul cărţii, demascarea duhurilor potrivnice creştinului arată mult mai bine direcţia în care autorul se orientează pentru a ne pune la îndemână un material care să fie de un real folos în această bătălie continuă în care creştinul se află. Nu avem de luptat împotriva cărnii şi a sângelui ci împotriva duhurilor astfel că acestea trebuie demascate pentru a putea fi biruite. Jim Bolin a scris – Mai tare ca vrăjmaşul – adresându-se tuturor creştinilor care indiferent de maturitatea lor spirituală doresc sa înfrunte obstacolele să le denunţe şi să acţioneze pe baza Cuvântului lui Dumnezeu. Încă din primele capitole – cartea are 10 capitole – se observă accentuarea suveranităţii lui Dumnezeu care evidenţiază la modul categoric limitele puterii vrăjmaşului. Fiecare capitol identifică piedicile care stau în calea binecuvântării credinciosului iar in spatele fiecărei piedici se afla duhuri specializate. Jim Bolin oferă în cartea Mai tare ca vrăjmaşul, o descriere amănunţită a acestor duhuri pentru a ne ajuta să le identificăm în diverse domenii din viaţa noastră. Ceea ce este semnificativ la această carte este faptul că autorul folosind exemple practice schiţează o imagine clară a acestor duhuri, demascând nu doar existenţa evidentă a acestora ci si prezenta lor subtilă ce iese adesea la suprafaţă sub forma unor obiceiuri nepotrivite, în activităţile noastre zilnice de rutină. Mai mult în carte vei găsi răspunsuri care îţi vor schimba viaţa aşa cum de altfel şi viaţa acestui păstor a fost schimbată. –autorul Jim Bolin păstoreşte biserica Trinity Chapel . Aceasta biserica a cunoscut o creştere uimitoare, din 83 când au început să se adune au ajuns în momentul de faţă la peste 10000 de membri. Această creştere nu s-a realizat fără împotrivire. Jim Bolin, mărturiseşte că tot ceea ce a lucrat Dumnezeu în viaţa lui a întâmpinat situaţii ce păreau de nerezolvat însă a reuşit până la urmă si aceasta se datorează întru totul ungerii divine despre care vorbeşte într-un capitol special al cărţii „Mai tare ca vrăjmaşul”.

Multe biserici familii si slujiri creştine sunt lipsite de reuşită din cauză că nu înţeleg stratagemele nimicitoare ale diavolului. În calitate de creştin tu îl ai ca vrăjmaş pe diavolul care doreşte să te fure, să te junghie şi în final să te prăpădească. Planul său este să aducă durere, boala, suferinţă, amărăciune, regret, frică şi tot felul de neplăceri în viaţa ta care să te împiedice să foloseşti întregul potenţial pe care îl ai în Hristos. Diavolul ştie că daca te poate face să păcătuieşti şi să aducă durere în viaţa ta va pune piedici lucrării lui Dumnezeu. Diavolul nu este un prost. El este un uneltitor, el caută în permanenţă uşi deschise în viaţa ta prin care să pătrundă şi astfel să împiedice lucrarea pe care o face Dumnezeu prin tine. Dacă nu te poate împiedica va încerca măcar să slăbească eficienţa lucrării tale pentru Împărăţia lui Dumnezeu.

Atunci când auzim de duhuri spune Jim Bolin ne ducem cu gândul imediat la posesiunile demonice. Cartea – „Mai tare ca vrăjmaşul” – arată că nu este nevoie să fii posedat de diavolul ca să fii ineficient în slujire. Dacă nu te poate controla total el va face tot posibilul sa-ti pună piedici sa te încetinească sau să te încarce de frustrări. El vrea să-i facă pe creştini să se certe să se lupte între ei şi să aibă neînţelegeri pentru ca dezbinaţi să nu poată fi avea rezultate în slujire. În Scriptură găsim cel puţin şapte duhuri care se împotrivesc lucrării lui Dumnezeu, despre acestea relatează pe larg cartea – Mai tare ca vrăjmaşul . Odată ce încep să se manifeste şi să acţioneze acestea se extind precum cancerul – în familie, în biserică sau chiar în afacere.

Cartea lui Jim Bolin  – “Mai tare ca vrajmasul” –  este scrisa in asa fel incat crestinul sa poata accesa uneletele puse la dispozitie de catre Cuvantul lui Dumnezeu in lupta care caracterizeaza viata de credinta. Diavolul are puteri limitate iar cel care-l limiteaza este Dumnezeu. Ceea ce relateaza cartea biblica Iov este valabil si astazi iar aceasta nu poate fi decat o incurajare pentru cei care formeaza biserica lui Hristos. Nu este vorba de vreo denominatie sau cult ci doar de totalitatea celor care l-au acceptat pe Domnul Isus ca mantuitor personal. Biserica – spune Jim Bolin trebuie sa se trezeasca si sa-si dea seama ca ne aflam intr-un razboi spiritual iar acesta presupune arme spirituale. Lupta este una reala si ea se poarta impotriva unor duhuri reale. In cartea  – Mai tare ca vrajmasul – veti cunoaste in detaliu sapte duhuri care opereaza si astazi. Toate aceste duhuri sunt asociate cu personaje din Vechiul Testament si apoi din Noul Testament. Scopul lor – al duhurilor – este de a se impotrivi manifestarii ungerii lui Dumnezeu in viata credinciosului. Fara ungerea divina credinciosul nu poate experimenta implinirea in slujirea sa. Toti credinciosii sunt slujitori care au o chemare identificata, asumata care-i responsabilizeaza la actiuni concrete in vederea largirii imparatiei lui Dumnezeu. Crestinul prin definitie este o persoana puternica deoarece este locuita de Hristos care are toata puterea in cer si pe pamant. Cartea –Mai tare ca vrajmasul – subliniaza o tendinta a bisericii actuale si anume, permisivitate fata de manifestari demonice. Duhurile nu trebuie menajate, nu este timp de argumentat, odata identificate trebuie mustrate. Daca esti pastor sau conducator de biserica – spune pastorul Jim Bolin – te indemn sa-ti evaluezi lucrarea si sa vezi daca nu cumva vreunul din cele sapte duhuri nu este in actiune chiar in biserica ta. Stai cateodata noaptea si nu poti sa dormi gandindu-te la cele petrecute peste zi si nu ai explicatii cum  persoana de altfel respectabila a fost in stare de o manifestare ciudata – spunem ciudata dar trebuie sa se inteleaga demonica. Identificarea unei astfel de manifestari si tratarea ei in mod corespunzator va scuti biserica unde slujesti, viata ta de multe probleme. Cartea de fata iti va furniza curajul de a lua atitudine pentru ca viata ta sa fie una de biruitor si nu de infricat.

Iata cele sapte duhuri despre care relateaza Jim Bolin in Mai tare ca vrajmasul :

Duhul lui Cain – este duhul de ucidere si nu este vorba doar de ucidere fizica ci si de ucidere relationala emotinala, iar arma mortala folosita cel mai adesea este mucul madular cu care nea inzestrat Dumnezeu, limba.

Duhul lui Core – este duhul de razvratire, se impotriveste autoritatii spirituale, civile si duce la dezbinare si la nimicire

Duhul lui Balaam este un duh de ratacire si de lacomie care se manifesta prin rastalmacirea Cuvantului lui Dumnezeu

Duhul lui Absalom – este duhul de nesinceritate care se manifesta prin jigniri, ambitii egoiste care finalizeaza in tradare chiar intre oamenii care se iubesc

Duhul Izabelei – un duh de dominare de manipulare si intimidare, actioneaza atat in randul barbatilor cat si al femeilor. Izabela nu ravneste functia de conducator ea vrea sa-l controleze pe conducator.

Duhul Leviatanului – un duh de nesiguranta, un sarpe fugar, care incearca sa deformeze adevarul sa creeze instabilitate.

Duhul fariseilor – este duhul de legalism care se manifesta prin judecata, falsa spiritualitate si prin mandrie. Duhul fariseilor pare religios insa de fapt acesta ii impiedica pe oameni sa intre in prezenta lui Dumnezeu.

Pentru detalii semnificative despre aceste duhuri care opereaza si azi va recomandam sa parcurgeti cartea “Mai tare ca vrajmasul” scrisa de Jim Bolin.

Publicitate

Un răspuns la Mai tare ca vrajmasul

  1. Lucian zice:

    Păcat că cei care au tradus, cel puţin aceasta reiese din titlu, nu cunosc atît de bine limba romînă. Pentru comparaţia de superioritate corect se spune „decît”. În rest, citiţi-o! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s