Mari Români

Richard Wurmbrand, surpriza de proporţii pentru organizatorii consursului de succes de la TVR, apare din nou în atenţia publicului prin reluarea documentarului în cadrul televiziunii publice. Aşadar, luni 27 octombrie, orele 23.30, la TVR 1 urmeaza sa fie difuzat in reluare documentarul MARI ROMANI – R. WURMBRAND.

Trei elemente caracteristice pastorului Wurmbrand*

În primul rând, Wurmbrand a avut o „aureolã de fanatism”.

Este vorba de un nimb care i-a însotit pe toti oamenii mari ai istoriei. Richard Wurmbrand a fost un om stãpânit de o idee profundã si devorantã.
Problema mediocritãtii este izvorâtã adesea din preocuparea oamenilor de a realiza prea multe lucruri deodatã, de a alerga dupã prea multe idealuri, de a se risipi cheltuindu-se în slujirea prea multor stãpâni. Richard Wurmbrand L-a servit pe Dumnezeu, numai pe Dumnezeu si întotdeauna doar pe Dumnezeu. Asta l-a ajutat sã-si concentreze toate resursele pentru împlinirea voii lui Dumnezeu în viata lui personalã.
O asemenea preocupare, un asemenea devotament, o asemenea fixatie au pãrut celor din jur o obsesie. Omul acesta a fost un fanatic al lui Dumnezeu. Starea lui de normalitate a fost nebunia pentru Dumnezeu. Dacã un asemenea diagnostic existã, si cu sigurantã cã Richard Wurmbrand l-a ilustrat incontestabil, atunci majoritatea crestinilor sunt prin comparatie bolnavi de prea multã indiferentã fatã de Dumnezeu, de o prea mare preocupare sã nu aparã fanatici în ochii oamenilor din jur.
Un crestin adevãrat este un nebun pentru Christos. Apostolul Pavel a fost cel dintâi care a vorbit despre o „nebunie a crucii”, care este o piatrã de poticnire pentru lumea înstrãinatã de Dumnezeu.
Cineva spunea cã temperatura din bisericile noastre crestine este atât de rece cã, dacã ar veni printre noi un crestin cu adevãrat îndrãgostit de Christos am crede cu totii cã „are febrã” ! Un astfel de om plin de frisoane pentru Christos a fost Wurmbrand.

În al doilea rând, la Richard Wurmbrand a existat întotdeauna un element evreiesc caracteristic.

Fiind evreu, a fost neobisnuit pentru el sã devinã crestin, a fost încã si mai neobisnuit ca un astfel de evreu sã devinã predicator si, chiar mai neobisnuit, sã ajungã un director de misiune crestinã cu o razã de activitate care a cuprins toatã lumea.L-a ajutat sã aducã cu sine o mostenire extraordinarã. Richard Wurmbrand a adus în crestinism o minte evreiascã si o inimã care a simtit evreieste. Acestea i-au dãruit o abilitate exceptionalã pentru speculatia filosoficã si un perfect simt practic în fiecare actiune pe care a intreprins-o.
Probabil cã cea mai corectã caracterizare i-a fãcut-o Billy Graham, care l-a numit:”un veritabil apostol Pavel al veacului modern”.

În al treilea rând, Richard Wurmbrand a fost un om cu o inimã mare.

A fost o inimã mare în pasiunea pentru Dumnezeu, o inimã mare în dragostea pentru oameni si o inimã mare în capacitatea de a întelege, dincolo de ratiune, realitãti subtile la care numai inima omului are acces.

*(Daniel Brânzei – „Amintiri cu sfinti”, vol. 2)

Cãrtile traduse în româneste sunt:
– Nobletea suferintei (Sotia pastorului) – Sabina Wurmbrand
– Cu Dumnezeu în subteranã
– Imbãtat de dragoste
– De la suferintã la biruintã
– Strigãtul bisericii prigonite
– 100 de meditatii din închisoare
– Adu-ti aminte de fratii tãi
– Predici din celula singuraticã
– Dacã zidurile ar putea vorbi
– Oracolele lui Dumnezeu
– Mai mult decât biruitori
– Avraam tatãl tuturor credinciosilor
– Cele 7 cuvinte de pe cruce
– Isus pe ulita evreiascã
– Umpleti vidul
– Dovezi ale existentei lui Dumnezeu
– Marx si Satan
– Isus prietenul teroristilor
– Drumul spre culmi (vol.1-3)

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s