In Valea Glodului intoleranta este la „inaltime”

Maine 05 decembrie 2010, se implineste o saptamana de la un incident neplacut care a determinat satenii din Valea Glodului sa-si schimbe parerea despre „omul lui Dumnezeu„, preotul parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”. Pentru că un barbat din vatra satului a decis intr-o zi ca este momentul sa renunte la a fi religios si a apucat-o pe calea credintei avand drept ghid Biblia a fost considerat nedemn de a fi înhumat în localitatea unde şi-a dus existenţa. Este regretabil că deşi România este membră a Uniunii Europene încă mai are zone întinse unde intoleranţa este promovată, întreţinută şi practicată. Administraţia locală este aservită religiosului şi din motive electorale nu-şi exercită dreptul de a oferi fiecărui cetăţean o înmormântare decentă. Dincolo de atitudinea parohială şi de ignoranţa administraţiei locale omenoşii locuitori din Valea Glodului şi-au manifestat vizibil indignarea faţă de decizia luată faţă de un consătean de-al lor. Unii mai curajoşi l-au petrecut până la cimitirul din satul învecinat, Osoi. Incidentul de acum o săptămână a scos la iveală spiritul care domina vechea aşezare de la poalele dealului Deleni atestată documentar în anul 1433.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la In Valea Glodului intoleranta este la „inaltime”

  1. eumiealmeu zice:

    întrebarea mea este – s-a aflat despre asta şi mai sus? adică a rămas aşa cum a vrut Părintele?

  2. suceavaevanghelica zice:

    Cimitirul din Valea Glodului este parohial iar cel care decide este preotul. In aceasta situatie trebuie sa intervina administratia locala care nu trebuie sa actioneaze pe considerente denominationale. O astfel de separare a puterilor in stat este de dorit insa realizarea…presupune timp.

  3. GIM zice:

    Prin decizia lui acest „om al lui Dumnezeu”nu a facut nimic altceva decit s-a inhamat singur si a tras la carul de evanghelizare care a avut loc in Valea Glodului si in Osoi cu aceasta ocazie.O multime de oameni in ciuda frigului si noroiului de afara au transmis mesajul evangheliei pri cintare si cuvint.Multimim lui Dumnezeu ptr. modul in care El lucreaza ne rugam si asteptam rezultate !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s