Serghei Kurdakov, un Saul in varianta ruseasca

S-a reeditat cartea „Iarta-ma Natasa..!” care a aparut in Romania pentru prima data in 1994 fiind primita la acea vreme foarte bine de cititori. Inspirata din realitate povestea de viata a lui Serghei Kurdakov impresioneaza pana la lacrimi. Pe parcursul intregii carti se vede puterea transformatoare a lui Dumnezeu. Dintr-un prigonitor tanarul ofiter de politie ajunge sa adere la organizatia „Underground Evangelism” pentru a furniza biblii bisericilor pe care le persecutase inainte de a se intalni cu Dumnezeu. Intalnirea cu Dumnezeu a fost posibila prin atitudinea unei credincioase nascuta in regiunea Donet, satul Basnaia pe nume Natasa Zdanova. Ea nu numai ca era o credincioasa model dar stia sa si argumenteze de ce se comporta intr-un anumit fel. Tocmai aceasta darzenie manifestata de o tanara lipsita de aparare care era gata mai degraba sa suporte umilinta si bataia decat lepadarea de Hristos a generat in Serghei un sentiment care avea sa-l urmareasca. Finalul povestirii ni-l prezinta pe Serghei stabilit in Canada dupa ce a reusit sa evadeze din Rusia comunista. Din libertate simte datoria de a-si scrie povestea pe care nu o incheie fara a cere iertare unei persoane pe care nu avea s-o mai intalneasca aici, pe pamant.

Natasa, este in mare parte datorita tie ca viata mea s-a schimbat si ca sunt fratele tau in Isus Hristos.O noua viata mi se deschide. Dumnezeu mi-a acordat iertarea Sa; sper sa mi-o poti si tu acorda.

Multumesc, Natasa, oriunde ai fi. Niciodata, nu, niciodata nu am sa te uit !

La putin timp dupa finalizarea cartii Serghei Kurdakov avea sa moara in urma unui accident. Nu stim daca Natasa a ctitit vreodata mesajul tortionarului sau Serghei Kurdakov insa un lucru este cert, candva undeva sus se vor intalni si se vor recunoaste.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s