Levitic 12 sau cat de curata este femeia necurata

Pentru prima data am auzit azi un mesaj din al-12-lea capitol din a treia carte  a Pentateuhului. Leviticul este o carte din care se predica rar in biserici si aceasta pentru ca nu are neaparat o aplicabilitate in contextul preotiei tuturor credinciosilor. Din toata cartea capitolul 12 este unul care creaza probleme mai ales noua celor care ne ducem existenta intr-un mediu ortodox. Azi – 20 februarie 2011 – la Filadelfia, Suceava pastorul Ticu Leontescu a argumentat temeinic adevarul ca in urma jertfei Fiului lui Dumnezeu femeia care a nascut poate veni in comunitate la inchinare cand considera ea ca s-a refacut. Nimeni nu are voie sa impuna o izolare pe motiv ca ar exista o necuratie in cazul unei femei care a nascut.  Nuantarea acestui mesaj avea sa fie conturat in finalul intalnirii de dimineata a bisericii Filadelfia de insusi pastorul bisericii. Cunoscand ideile vehiculate prin zona cu privire la acest subiect a indemnat la o traire dupa biblie nu dupa opinii indoielnice. O femeie care crede ca in anumite perioade ale lunii este necurata si astfel trebuie sa se tina departe de biserica si de acte de cult precum Cina Domnului nu procedeaza conform bibliei. Felul vehement in care a prezentat pastorul Badelita aceste aspecte il califica sa scrie o necesara brosura care ar putea fi de mare folos bisericilor evanghelice din contextul ultrareligios romanesc.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Levitic 12 sau cat de curata este femeia necurata

 1. GG zice:

  Inspirată intervenția pentru clarificare, mai ales că unii au perceput mesajul de final al pastorului Ionică Bădeliță, un atac la mesajul anterior.
  Inspirată ideea sugerată și provocatoare, de a scrie o broșură pe această temă. Îmi voi pune în agendă. Dacă nu va apărea broșura peste cel mult trei luni, îi voi reactiva provocarea pastorului, care sper să reacționeze pozitiv, spre folosul multora.

  O saptamana excelenta

 2. petruburac zice:

  Da, buna invatatura si intr-adevar o brosura ar ajuta cred ca FOARTE mult!

  Mai sunt si alte mituri evanghelice care te fac sa ramai mut… probabil ar trebui scrisa o carte ce sa combata interpretarile acestea ”nastrusnice”. Cel mai bine este ca oamenii sa invete sa cerceteze temeinic Biblia.

 3. Liviu Matei zice:

  Probabil ca ar fi fost mai bine ca necurata sa fie intre ghilimele. Ca din articol si din ceea ce stiu eu ca a sustinut fratele Ticu (eu am participat la o discutie cu el, pe acest subiect, la Iasi acum vreo 10 ani), femeia este doar „necurata”, daca a fost curatita prin sangele sfant al Domnului ISUS.

 4. simona zice:

  Da e necesar:cand eram in Italia intr-o biserica au fost discutii foarte aprinse si dupa ce am nascut unul din copiii a trebuit sa duc tratative pentru a nu fi pusa deoparte fiindca am participat la masa la logodna unei rude apropiate.Am fost clasificata necurata in public si a fost o experienta destul de dificil de trecut,mai ales ca eram in urma nasterii.Si cina se facea in 2 duminici…trist …era prea multa energie consumata cu acest aspect.Mi-ar fi placut ca si acei oameni sa fi auzit predica …uhuh

 5. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (21.02.2011) « România Evanghelică

 6. Pingback: Levitic 12 sau cat de curata este femeia necurata | InfoCrestin LIVE | Stiri Crestine | Resurse Crestine | Radio Crestin Online | Biserici LIVE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s