Cultul Crestin Penticostal anuleaza unilateral acordul de colaborare cu Fundatia Peniel

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Cultul Crestin Penticostal anuleaza unilateral acordul de colaborare cu Fundatia Peniel

 1. endlesshope zice:

  Această reacție era de așteptat. Probabil pentru unii era mai convenabilă tăcerea și tratarea mai „cu chibzuință” a acestui „accident”. Mă bucur să văd acest semnal pozitiv, deși ușor târziu.

 2. Geo zice:

  „Asumându-si riscul de a fi etichetat drept tradiþionalist, îngust sau chiar retrograd, el a afirmat consecvent principiile curate si statornice ale Sfintelor Scripturi în ce priveste valorile eterne ale Împãrãtiei lui Dumnezeu: solemnitatea, evlavia, smerenia, simplitatea, separarea de
  spiritul lumii, etc.”
  Sunt surprins sa constat ca valorile eterne ale Imparatiei lui Dumnezeu sunt: solemnitatea, evlavia, smerenia, simplitatea, separarea de spiritul lumii, etc. Vreau sa-l intreb pe cel care a redactat acest comunicat care sunt versetele din Biblie care sustin ca acestea sunt valorile eterne ale Imparatiei lui Dumnezeu? Cu siguranta ca Biblia ne vorbeste despre evlavie, smerenie, simplitate, sfintenie, etc. Oare cine poate spune ca acestea nu sunt valori ale vietii de credinta, dar sunt astea valorile eterne ale Imparatiei lui Dumnezeu? Ar fi interesanta argumentarea cu Biblia. Dar oare in ce Biblie o fi gasit autorul acestui comunicat ca o alta valoare eterna a Imparatiei lui Dumnezeu este solemnitatea? Si oare cum defineste autorul solemnitatea?
  Iata ce spune DEX-ul despre SOLEMNITÁTE, solemnități, s. f. 1. Însușire a ceea ce este solemn; ceremonial care însoțește îndeplinirea unui act solemn. ♦ Măreție, seriozitate, gravitate, sobrietate. 2. Act solemn săvârșit cu fast. ♦ Ceremonie publică pentru sărbătorirea sau comemorarea unui eveniment ori a unei persoane. 3. Îndeplinire a unor forme care fac valabile actele juridice.
  Cum sa interpretez aceasta solemnitate in bisericile noastre?
  Oare cum se mai citeste Romani Romani 14:17 „Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mîncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfînt.” Or fi astea valori eterne ale Imparatiei lui Dumnezeu sau cele mentionate de domnul Gurau in comunicat?

 3. Pingback: 11 postări în Top 100 WP (02.07.2011) « România Evanghelică

 4. lidiaduciuc zice:

  Dupa cum ai citat, Imparatia lui Dumnezeu este in primul rand NEPRIHANIRE. Or mie nu mi se pare a fi asta la Peniel. Sa nu rastalmacim Scripturile in folosul nostru. Pace.

 5. Pingback: 12 postări în Top 100 WP (02.07.2011) « România Evanghelică

 6. coco zice:

  Probabil ca e mai bine asa … Cultul Penticostal trebuia sa ia o anumita pozitie oficiala fata de fenomeniul Peniel si cred ca toti anticipam ca aceasta este de fapt parerea Cultului. Era doar o chestiune de timp pana sa fi aparut un astfel de comunicat. Si iata-l in sfarsit ….
  Argumentatia insa este destul de rudimentara si fara prea mult temei biblic … Poate ma degraba cultural sau traditional. Dar cred ca toti ne asteptam sa fie asa…

 7. Pingback: 11 postări în Top 100 WP (03.07.2011) « România Evanghelică

 8. Pingback: 11 postări în Top 50 WP (03.07.2011) « România Evanghelică

 9. Black Rider zice:

  Este un moment foarte trist pentru tinerii din Romania. Este o piatra de hotar. Aceasta decizie va alunga multi tineri in lume si cei care nu pleaca in lume si sunt mai bine ancorati in Cuvantul lui Dumnezeu vor ingrosa randurile Bisericilor din FBCAR. Ma „bucur” ca toti securistii sunt inca tolerati si lucruri mult mai importante ca updatarea doctrinelor in functie de vremurile in care traim, nici vorba. Nu mai spun ca nu este o viziune pentru tineri la nivel de cult ( fie vorba intre noi: Penielul era unica viziune pentru tineri a Cultului Penticostal). Uitandu-ne la fapte vedem cat de calauziti de Duhul sunt cei din conducerea cultului cat si cei din filiale, sau mai degraba condusi de duhurile securitatii care-i mai bantuie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s