Programul Conferintei ACSI la Filadelfia, Suceava (05 mai 2012)

Programul conferinței de la Filadelfia – Suceava:
9:00-9:30 Sosire / Inregistrare
9:30-10:00 Deschiderea conferintei / Saluturi
10:00-11:00 Sesiunea plenara 1

Predarea distinctiv creștină – Bucuria conectării pasiunii cu misiunea și credința – lector Dan Beerens

În educația creștină avem oportunitatea deosebită de a conecta pasiunea noastră, misiunea muncii noastre și cultivarea credinței în elevi – facem noi aceasta în mod intenționat și prin modalități specifice concrete?

11:15-12:15 Seminar I

  1. Dezvoltarea credinței prin intermediul unui curriculum distinctiv creștin – Dan Beerens

Revelarea adevărului lui Dumnezeu în creație prin ceea ce predăm în cadrul curriculumului este o responsabilitate plăcută, dar uneori provocatoare.Care sunt câteva căi eficiente pentru a îmbunătăți integrarea credinței în procesul de învățare în munca noastră de predare și învățare?

2. Laci Demeter – Evaluarea are ca și scop învățarea

Care sunt cele mai importante funcții ale evaluării? Evaluarea vs. testare și notare.Cum evaluăm progresul învățării elevilornoștri?Toate modalitățile de testare implică stress? Cine este responsabil pentru rezultatele slabe la teste? Pe parcursul acestui seminar vom analiza aceste aspecte și alte întrebări similare dintr-o perspectivă biblică și vom oferi o abordare creștină.

3. Bătălia pentru minte- o abordare integratoare a educației creștine – Livius Percy

Educația creștină se adresează întregii persoane și afectează toate domeniile de studiu și de activitate. Concepția creștină despre lume și viață oferă o perspectivă integratoare care trece dincolo de teologie și filozofie, oferind o perspectivă creștină pentru înțelegerea disciplinelor științifice (biologie, astronomie, fizică) și sociale (istorie, economie, jurisprudență, etică, psihologie, sociologie, politică), a literaturii și artei. Creștinismul nu este doar pentru „inimă”, ci pentru toată ființa. Porunca cea mai mare este să-L iubim pe Dumnezeu cu „toată inima, cu tot sufletul și cu tot cugetul” – Dumnezeu dorește să fie Dumnezeul minții noastre.

4. Anamaria Balla – Generatia Z – Generația anilor 2000

Cercetările din ultimii ani arată că, majoritatea conflictelor dintre generații se datorează faptului că trăsăturile generaționale se schimbă mult mai rapid față de cum era înainte. Incepând de la al doilea război mondial se vorbește despre generatia Baby Boomer, generatia X, generatia Y, generatia Z si generatia Alfa. Cei care se află în prezent în grădinițe aparțin generatiei Z. Această generație își are specificul ei care e bine să fie cunoscut pentru a înțelege motivele pentru care copiii de azi nu sunt la fel ca și copiii de ieri.Voi vorbi puțin și despre noua generatie (alfa), peste 4-5 ani ei vor frecventa grădinițele.

12:15-13:30 Pranzul / Partasie / Standul cu carti
13:30-14:30 Seminar II

  1. Metode de consolidare a credinței în sala de clasă – Dan Beerens

Dascălii pot încuraja sau descuraja credința în elevi – vom explora 12 modalități specifice prin care dascălii pot încuraja dezvoltarea credinței elevului în contextul sălii de clasă.

2. Integritatea – calitatea distinctivă a dascălului creștin – Liviu Căprar

Mulți se remarcă astăzi prin cunoștințe, reușind momentan prin ceea ceștiu. Unii reușesc temporar prin ceea ce fac, dar… din păcate, puțini reușesc permanent prin ceea ce sunt. Ca și dascăli, noi nu suntem chemati doar să-i impresionăm pe elevi, ci să-i influențăm.Și nu putem să-i influențăm decât prin ceea ce suntem! Seminarul își propune să sublinieze valoarea integrității caracterului – o calitate distinctivă a dascălului creștin, sugerând și un „test al integrității” personale.

3. Concepții despre lume și viață – la confluența curentelor de idei – Livius Percy

Concepția despre lume și viață este un cadru de crezuri fundamentale care determină felul în care privim și interpretăm lumea, și care determină de asemenea deciziile și acțiunile noastre. Orice om își pune întrebările fundamentale despre origine, identitate, sensul vieții, moralitate, și destin. Dată fiind multitudinea de curente de gândire – ateism, existențialism, panteism, deism, teism, transcendentalism, etc. – devine imperios să ajungem la o concepție despre lume și viață care are coerență logică, faptică și existențială. În contextul procesului educațional este responsabilitatea educatorului să-i ajute pe elevi să caute și să găseacă adevărul, chiar și în lumea postmodernă.

4. Anamaria Balla -Factorii educaționali: Familia – Biserica – Grădinița

Acest seminar prezintă o rețea de relații de cooperare dintre cele trei instituții, subliniind rolul si responsabilitățile fiecăruia.Prezentarea conține elemente istorice, biblice dar si aspecte actuale. In centrul discutiei se află copilul preșcolar care este prezent sau nu în cele trei grupuri sociale. Vor fi tratate tipuri de familie, tipuri parentale și în ce măsură se pot relaționa cadrele didactice cu acestea.

14:45-15:45 Sesiunea plenara 2

Calități ale unei educații distinctiv creștineși o chemare la acțiune – Dan Beerens

Care sunt calitățile experienței educaționale pe care e nevoie să o asigurăm elevilor într-o școală creștină?Cum poate analizarea acestor calități să ajute la realizarea unei experiențe educaționale creștine și să dezvolte elevii care progresează și răspund la chemarea lui Dumnezeu pentru viețile lor? 

15:45-16:00 Inchiderea conferentei

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s