ŞOCANT : în Pătrăuţi nu există nici un amish

Prin intermediul pasi.ro aveam să aflu astăzi – 16 aprilie 2013 –  că în localitatea suceveană Pătrăuţi cei de la „Libertatea” au identificat prezenţa americanilor amish care ademenesc drept credincioşii cu alimente, bani, animale şi…tractoare. Locuiesc în Suceava şi am realizat imediat că articolul este tendenţios şi plini de relatări care nu au de a face cu realitatea.Uimit am fost  să văd că zeci de publicaţii din Romania au preluat informaţia din „Libertatea” fără a verifica veridicitatea acestora. Această expandare a ştirii la nivel naţional m-a determinat să mă deplasez în satul Pătrăuţi unde ajutat de un localnic am identificat familia Burduja despre care s-a scris că în schimbul unei vaci şi-au schimbat religia.

De la familia Burduja şi de la vecinii lor am aflat  că :

– nu ştiu nimic despre amish. Nici măcar nu ştiau să pronunţe bine cuvântul amish.

– nu şi-au schimbat religia

– îşi dau copiii la şcoala;

– merg la medic şi sunt chiar în evidenţa unui medic de familie

Am înţeles că şi cei din presa suceveană a fost în zonă şi au realizat că articolul scris în „Libertatea”este departe de ceea ce au găsit ei la faţa locului. Să vedem dacă vor şi scrie ceva în acest sens.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE, Sucevene și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la ŞOCANT : în Pătrăuţi nu există nici un amish

 1. Penticostalismul AZI zice:

  un articol foarte bun, bazat pe investigare jurnalistica! felicitari!

 2. Andreea zice:

  Am vrut să scriem ceva în acest sens dar (justificat) am fost refuzaţi la solicitarea unui interviu. Am lăsat şi numărul de telefon pentru eventualitatea în care se răzgândesc. Chiar ar fi fost interesant să arătăm cum reuşesc să facă alţii ceva pentru cetăţenii români (ce autorităţile şi biserica majoritară nu este în stare să facă)
  .

 3. Marius Ioan zice:

  Posibil sa fie acest amish deoare in localitate sunt foarte multe religii …. Dar puteam lasa asta la o parte deoarece aceasta localitate se afla la 7 Km de Suceava si nici macar nu este apa curenta si canalizare … Toata lumea arunca „Rahatu dupa garduri ” … Fara o ancheta clara nu se poate hotara ca exista asa ceva . Persoanele care primesc ajutoare din partea americanilor sunt de etnie roma , si dupa cum bine stie toata lumea romilor le place sa primeasca ajutoare . Din cate am auzit primesc pachete cu haine….de tractoare si altele nu am auzit

 4. Marius Ioan zice:

  Si primesc ajutoare de foarte mult timp … cred ca mai bine de 10 ani

 5. Nelu Nista zice:

  Dumnezeu sa binecuvinteze pe fratii menoniti si lucrare pe care o fac in Romania de mai mult de 20 de ani. In loc sa fie judecati ar trebui sa invatam lucrurile bune pe care le fac ei pentu cei in nevoi si sa le urmam exemplul.

 6. Pingback: Minciuna ziarului “Libertatea” referitor la comunitatea “Amish” din Suceava | InfoCrestin | Stiri Crestine | Resurse Crestine | Filme Crestine Online | Biserici LIVE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s