Aurelian Ștefan Chibici – 80 de ani

Aurelian Stefan ChibiciAurelian Ștefan Chibici este născut în Ipotești, județul Suceava pe data de 22 august 1933 și s-a remarcat ca un apărător al mesajului Scripturii în fața asaltului tradiției. A scris cărți prin care a demontat punct cu punct aspectele infiltrate în creștinism de-a lungul timpului. Unele aspecte care țin de tradiție au ajuns să fie chiar mai respectate decât mesajul Scripturii iar această abordare l-a determinat pe Aurelian Chibici să scrie. Cărțile sale nu au beneficiat  din păcate de o editare corespunzătoare, și au apărut doar sub formă xerografiată. Cartea ”Biblia sau datinele strămoșești” a apărut și în variantă audio în lectura lui Ioan Ciobotă de la RVE Timișoara.  Materialul poate fi găsit integral pe site-ul resurse creștine.

Astăzi de ziua lui am considerat de bine să redau în câteva rânduri despre acest exemplu de dârzenie care chiar și la 80 de ani nu si-a pierdut din vitalitate. 

În septembrie 2009 am purtat o corespondență cu Aurelian Chibici pe marginea cărților scrise de dumnealui. Iată un fragment din acea corespondență.

”In ce ma priveste, Dumnezeu m-a sortit a fi unul dintre cei ce trebuie sa apere adevarul evanghelic si apostolic. In acest scop am scris mai multe carti cu caracter polemic, motivat de faptul ca scolile noastre teologice nu au in programa lor asemenea subiecte, de aceea teologii nostri, de multe ori nu sunt dotati cu armele de lovire si aparare potrivite. Din lipsa de mijloace, si intelegere, nu am avut posibilitatea tipariri la scara mai larga, a celor scrise. Si totusi nu m-am lasat, ci cu cat m-a ajutat Dumnezeu, lucrand acasa la computer cu peste 25 de printere aruncate de prea multa folosire am reusit sa raspandesc in Numele Domnului Isus, 80.000 de exemplare din tot ce am scris.
Ceea ce am scris nu are aspect comercial, dar nu aceasta conteaza in cazul meu, si ma bucur de fostul preot, Florea Cristian Daniel care a inteles rostul lucrarii si raspandeste in Romania la evanghelizari, aceste lucrari.
Printre cartile scrise cu ajutorul lui Dumnezeu in numar de douasprezece, e inclusa si cartea “Christos, Anticristul, Codul lui DaVinci, si Biserica adevarata, in combaterea imaginatiilor, lui Dan Brown.

Adevarul trist e ca atunci cand aperi un adevar, iesti ignorat si respins, dar cand apar povesti inchipuite sunt bine primite.

Acest articol a fost publicat în Prezentare carte și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s