Ioan Bădeliţă şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean Suceava

Badelita-Ioan Astăzi, 02 octombrie 2013, Ioan Bădeliţă, pastorul bisericii Filadelfia din Suceava şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean Suceava. Această acţiune vine ca urmare a deciziei Congresului Cultului Penticostal din Romania care a hotărît că pastorii nu mai pot fi „angajaţi politic”. Congresul s-a desfăşurat în perioada 25-27 septembrie 2013 la Sovata.

Ioan Bădeliţă se afla la al doilea mandat de consilier judeţean PD-L.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Ioan Bădeliţă şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean Suceava

 1. david zice:

  Mi se pare normal ca pastorii sa nu aiba ce cauta in politica…

 2. DanutM zice:

  Reblogged this on Persona and commented:
  Ioan Badilita, un om cu principii, asa cum rar gasim intre evanghelici.
  Ma rog ca decizia lui sa devina un model pentru tinara generatie, care a vazut mai degraba opusul acestui gen de integritate in comunitatile noastre.

 3. fotostefani zice:

  Scuzati-mi naivitatea intrebarii, de ce pastorii nu mai pot fi ”angajati politic”? Au patit ceva in urma prestarii de activitate politica?

 4. Nu. Noul statut al Cultului Penticostal nu mai permite pastorilor sa fie in niciun fel angajati politic. Pana acum ei puteau sa fie partial angajati. Adica, le era permis sa fie consilieri locali, consilieri judeteni, etc

 5. Cristi Soimaru zice:

  Gata, CP-ul si-a rezolvat problemele de integritate si incompatibilitate. Ura!!! Daca asumarea unei astfel de implicari in comunitate este problematica, ce se poate spune despre acei lideri si pastori care fac tot felul de intelegeri si imparteli politicianiste netransparente?! Aș, sa nu uit ca s-a votat si aia ca n-ai voie sa zici de rau de cei din „forul ierarhic”. Ce bine e cand esti liber si Liber.

 6. …Fratilor–oameni buni care sustine-ti caci studiati scriptura : NU nu poti fi pastor la doua „turme”. In politica domneste MINCIUNA (realitatea ne obliga sa spunem adevarul) . Un pastor ales de D-zeu ramine la slujba la care a fost chemat sa „hraneasca Biserica” nimic altceva ,fr.ION BADELITA ar fi trebuit sa inteleaga inainte de decizia forurilor ierarhice ori PASTORIRE (care nu este deloc usoara daca vrei sa faci un lucru cu responsabilitate) ori POLITICA la care nu este nevoe de „ungerea si imputernicirea lui D-zeu

 7. nicug zice:

  Este si asta parte a procesului de „desalinizare” a societatii…De ce sa avem voci care spun adevarul in mijlocul minciunii? De ce sa fie deranjata minciuna, macar putin asa? Daca treburile cetatii sunt lasate doar pe mana mincinosilor si necredinciosilor, atunci are rost sa ne asteptam la ceva bun? La legi favorabile poporului, la taxe si impozite croite cu gandul la populatie, la protectie sociala nu cu gandul la obtinerea de voturi, ci la viata zilnica a celor care chiar au nevoie de ea??? Din pacate, noi, Biserica, suntem prea obisnuiti sa saram sare si sa luminam lumina…In dorinta de separare de lume, am scapat din vedere un lucru important: ca lumea are un model al ei, o „matrita” in care incearca sa ne inghesuie…si asta se traduce in lacomie de avere, nemultumire cu standardul de viata descris de Domnul („daca aveti ce manca si ce imbraca va este de ajuns…), dorinte de marire, de statut social, egoism cat incape, etc. Poate ne gandim putin si la aspectul asta al lucrurilor…Apreciez integritatea pastorului Badelita in aceasta situatie, i-am inteles decizia – dar ca si principiu, mai avem de invatat…

 8. anatol zice:

  Buna decizia, pacat ca a trebuit sa vina un ordin mai de sus pentru asta, nu e intelept sa stai mult printre ei. Ca aproape nu mai poti deosebi pastorii evanghelici de senatori si parlamentari.
  Sa ne rugam pentru cei ce ne conduc ca Dumnezeu sa intervina in luarea de decizii.
  Prin implicarea pastorilor in politic nu sa vazut nici o schimbare, dar din cauza implicarii lor a fost vorbit de rau Numele Lui Dumnezeu. Nu credeti ca Dumnezeu are suficienta putere pentru a influenta politicul fara ca pocaitii sa faca aliante cu ei? Doamne ajuta si sanatate !

 9. suceava zice:

  si astfel cetatea noastra a mai pierdut un om cu principii,,in locul dumnealui va intra probabil un corupt ca mai toti cei care se afla in functiile de stat:(::(:(:(:(:(:(

 10. suceava zice:

  de ce nu s-a dat un decret prin care sa plece toti smecherii care fac tot soiul de afaceri dubioase,si nu un om care incerca sa faca cv pt comunitatea lui…sau astia trebuie protejati ca aduc grosul sefilor de sus????

 11. Urmas al lui Hristos zice:

  de mult i s-a cerut demisia (din 2010 de la conferinta regionala din Piatra Neamt) dar n-a vrut!
  ………………………………………………………….

  administrator blog
  mesaj editat din pricina acuzelor fără acoperire

 12. DD zice:

  probabil ca dupa fratii penticostali oameni ca David, Solomon, Moise, Iosua, etc nu ar fi trebuit sa se implice in conducerea poporului, adica sa se ocupe cu ce s-au ocupat ei in mare parte a timpului… Oare unde ar ajunge tara daca toti parlamentarii si toti conducatorii ar fi niste nelegiuiti?

 13. Cornel zice:

  Noul Statut al Cultului Penticostal NU cere renuntarea la functii de conducere administrative. Pastorul Badelita detinea o functie in administratia locala, judeteana, in C.J. Suceava.
  „Angajat politic” inseamna angajat partinc si ideologic, membru sau activist al unui partid politic. Pastorul Badelita putea demisiona doar din partidul sau politic, si sa-si pastreze functia administrativa in C.J. Suceava, ca independent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s