Ghid de citire a Bibliei – volumul 5

Ghidul de citire a Bibliei
– Volumul 5 –

Ghid de citire a Bibliei volumul 5Ghidul de citire a Bibliei – Volumul 5 conţine un program de citire a Bibliei într-un singur an, urmărind ordinea cronologică a evenimentelor prezentate de Sfânta Scriptură.

Acest program este structurat pe zile, săptămâni şi luni, incluzând textele pentru citirea zilnică, urmate de şapte întrebări din pasajele citite în săptămâna respectivă, un verset de memorat şi un gând pentru rugăciune pentru fiecare săptămână. În acest ghid, întrebările se referă la progresul revelaţiei lui Dumnezeu şi au drept scop să ne ajute să descoperim modul  în care Dumnezeu a anunţat, a completat şi a împlinit planul de mântuire prin Domnul Isus, precum şi modul în care acest plan va fi desăvârşit la revenirea Fiului Omului şi în noua creaţie. Pentru a identifica progresul revelaţiei lui Dumnezeu, întrebările din acest  ghid sunt structurate pe perioade care definesc stadiul revelaţiei la care acestea fac referinţă şi sunt urmate de pasaje din Sfânta Scriptură  care prezintă răspunsul.

La încadrarea în pagină, între aceste întrebări este rezervat un spaţiu în care răspunsurile pot fi trecute direct pe carte. Pentru a facilita citirea Sfintei Scripturi şi a urmări progresul efectuat, recomandăm ca la începutul acestui program, ghidul să fie personalizat, adăugând în spaţiile rezervate luna şi data calendaristică.

Acest Ghid de citire a Bibliei este recomandat pentru timpul devoţional personal, grupele de părtăşie, bisericile mici, precum şi pentru bisericile care doresc să citească Sfânta Scriptură în mod sistematic. În cazul în care acest ghid este folosit în cadrul grupelor de părtăşie şi în biserici, recomandăm coordonatorilor acestora, misionarilor şi păstorilor, ca pe lângă răspunsul pentru fiecare întrebare, la întâlnirile destinate acestui program de citire a Bibliei, să prezinte şi un mesaj care să aibă ca temă cel mai important adevăr descoperit în porţiunea Scripturii citită în săptămâna respectivă. Pentru ca acest ghid să fie folosit ca o unealtă pentru plantarea de biserici noi, recomandăm celor ce au terminat citirea Scripturii după Ghidul de citire a Bibliei – Volumul 1, să continue citirea Sfintei Scripturi folosind celelalte volume, dar să înceapă şi un grup nou pe care să-l conducă pentru citirea Sfintei Scripturi, începând cu Volumul 1 al acestui ghid şi continuând cu celelalte.

Ghidul de citire a Bibliei face parte dintr-un program naţional de citire a Sfintei Scripturi care include:

–          Ghidul de citire a Bibliei în ordine cronologică – Volumul 1 – cu întrebări privitoare la contextul Bibliei.

–          Ghidul de citire a Bibliei în ordine cronologică – Volumul 2 – cu întrebări privitoare la învăţătura Bibliei.

–          Ghidul de citire a Bibliei în ordinea cărţilor Bibliei -Volumul 3 – cu întrebări privitoare la portretul Domnului Isus prezentat de fiecare carte a Bibliei.

–          Ghidul de citire a Bibliei alternativ – cărţi din Vechiul Testament şi cărţi din Noul Testament – Volumul 4 – cu întrebări privitoare la personajele Bibliei.

–          Ghidul de citire a Bibliei în ordine cronologică – Volumul 5 – cu întrebări privitoare la progresul revelaţiei lui Dumnezeu

Aceste volume ale Ghidului de citire a Bibliei sunt realizate de echipa misiune.ro, coordonată de pastor Dan Boingeanu. Multiplicarea acestor materiale este permisă doar în număr limitat în cadrul bisericilor locale sau a grupelor de studiu, fără a se realiza o sursă de profit. În oricare altă situaţie, solicitaţi aprobarea echipei www.misiune.ro, care deţine dreptul de copyright. Pentru întrebări şi comenzi folosiţi adresa de e-mail: office@misiune.ro

„Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune.” Iosua 1:8

 

 

 

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s