Dumnezeu există ! – un clip de mare impact

Săptămâna trecută colega mea, Margareta Lupașcu, de la RVE Suceava relata despre puternicul mesaj transmis de un clip care circula pe internet. L-am văzut mai demult. Acum însă l-am găsit cu subtitrare. Iată-l !

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Dumnezeu există ! – un clip de mare impact

 1. Doru Persic zice:

  E spaniola David! 🙂

 2. endlesshope zice:

  Hmm.. Sa recapitulam:
  Ateu: Dumnezeu nu exista fiindca exista prea multa suferinta in lume. Daca ar exista, nu ar fi atata suferinta.
  Crestin: Suferinta este prezenta pentru ca oamenii nu vin la Dumnezeu. Deci, daca ar veni la El, nu ar fi atata suferinta.

  Comentariul meu: Mesajul crestinului este slab si impresioneaza doar la prima vedere (un ateu mai bazat nu este impresionat deloc) fiindca venirea la Dumnezeu nu inseamna numaidecat o diminuare a suferintei din aceasta lume sau o prosperitate garantata. Nicidecum. Nu exista o relatie directa intre venirea la Dumnezeu si suferinta/prosperitate. Aceasta ar trebui sa fie clar oricarui crestin care are o cunostinta medie a Evangheliei. Da, Dumnezeu se poate implica in diminuarea suferintei/cresterea prosperitatii dar aceasta nu are o proportionalitate directa cu, convertirea. Intoarcerea la Dumnezeu nu este o afacere. E posibil ca in aceasta lume sa nu ai nici un „castig” in acesti termeni ba inca sunte prevazute necazuri (2 Tim. 3:12; 1 Tes 3:3). Aici imi vin in minte mai multe versete cu cele spuse chiar de Isus dar cel mai clar este urmatorul din 1 Corinteni 15:19: Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii!

  Dialogul se opreste brusc dar ateul ar putea continua:
  Ateu: Ei bine, atunci uite ce se intampla cu crestinii din Iraq.. De ce au parte de acestea (alungati, ucisi)? Ei s-au intors la Dumnezeu, nu-i asa?

  Si crestinul ar amuti neavand nici un raspuns in logica gresita adoptata.
  Credinta noastra in Dumnezeu nu are efecte de prosperitate garantata aici pe pamant.

 3. Corinteni 15:19: Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii!
  Nenorocit este cel care se increde in Dumnezeu doar pentru aici si acum.
  Cel care se increde in Dumnezeu avand in vedere perspectiva vesniciei se poate bucura inca de pe acum chiar si in necazuri.

 4. endlesshope zice:

  Total de acord: bucurosi aici „chiar si in necazuri”. 🙂 Exact ce spun eu. Deci si in viata de crestin sunt necazuri, nu cum sugera replica finala din video..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s