Cristian Soimaru despre „curtenitorul” V.V. Ponta

Cristi SoimaruAm scris această postare în urma vizitelor lui Ponta de la Dumbrăveni, Suceava (penticostali), Bistrița (greco-catolici) si cea de ieri de la Oradea (Negrut-Universitatea Emanuel):

E tare interesant de observat cum Victor Ponta curtează asiduu în această campanie lideri și membri a mai multor culte și biserici. Inclusiv „minoritățile religioase” evanghelice. Asta dovedește, pe de o parte, cât de disperat este după susținere și, pe de alta parte, că încearcă să aibă intrare în cam toate bazinele electorale, chiar și în cele de nișă. Mai ales că măsurătorile sociologice de la alegerile precedente indică clar că o parte din aceste bazine electorale au prezență peste medie la vot și preferă candidații „dreptei” (cu ghilimelele de rigoare). Oare Iohannis și Macovei cât au în vedere aceste grupuri aparte?!

Cunoscând bine dinamicile și gândirea prevalentă și având pulsul electoral curent al acestor comunități/culte evanghelice știu că Ponta nu va capta multe voturi de la ele, în ciuda eforturilor sale insistente și insidioase (având în vedere „mândria” lui). Sigur, unii lideri religioși – pe baza unor motive politicianiste sau materialiste – îl vor susține pe Ponta, dar majoritatea comunităților evanghelice nu vor merge pe linia „pontist-socialistă”. Mark my words(Notati-va cuvintele mele)

În rândul „evanghelicilor” români dezbaterea electorală curentă este: Iohannis sau Macovei, cu un avantaj consistent în preferințe pentru neamț.

Dumnezeu să se îndure de România!

Cristian Soimaru : activist civic și social, jurist, networker, pastor și lider creștin. Are 40 de ani și lucrează în București.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cristian Soimaru despre „curtenitorul” V.V. Ponta

 1. alincristea zice:

  Am indoieli serioase ca Cristian Soimaru cunoaste „bine dinamicile si gandirea prevalenta […] al acestor comunitati/culte evanghelice”

  De unde cunoaste, de pe Facebook?

  S-ar putea sa o nimereasca de data asta, dar eu nu ii recunosc competenta in ceea ce priveste nivelul amplu al spatiului confesional evanghelic romanesc.

  Nu-mi amintesc sa fi facut vreodata vreo analiza a vreunui fenomen important al spatiului cinfesional evanghelic romanesc.

  Pe de alta parte, Laurentiu Balcan, care nu este unul dintre prietenii mei, scria anul acesta: Alin Cristea este unul dintre puținii oameni care au imaginea de ansamblu asupra mediului evanghelic online.

 2. Pingback: Un comentariu pe blogul Suceava Evanghelică – 19 octombrie 2014 | Romania Evanghelica

 3. Ruben zice:

  Să dea Domnul să fie așa cu votanții evanghelici! Eu n-aș fi așa de optimist deoarece aș împărți evanghelicii în urbani și rurali. Poate omul să fie cât de pocăit, dacă în comunitatea lui nu a auzit mare lucru de Iohannis, ci doar de PSD, VV Ponta, asta va vota. Liderii evanghelici de la sate nu sunt așa ”dreptaci”, nu merg contra primarilor/consilierilor (majoritari socialiști).
  Poate că în turul al 2-lea suflarea evanghelică va deschide ochii mari și va alege într-un mod responsabil și bine informat.

 4. GION zice:

  ESTE VREMEA SA SE DESTEPTE EVANGHELICI SI SA SE IMPLICE IN POLITICA, ALFEL VAI DE NOI!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s