România este prima ţară din Europa unde s-a introdus predarea şahului în şcoală

Iacoban_Sorin_Avram

Sorin Iacoban Avram

Sorin Iacoban Avram, preşedintele Federaţiei Române de Şah a distribuit la Suceava kit-uri şcolilor care au optat pentru opţionalul şah în anul şcolar 2015-2016. Distribuirea s-a realizat în deschiderea şediţei directorilor şcolari din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Şedinţa s-a desfăşurat pe 23 octombrie 2015 în aula Liceului Teoretic Filadelfia, Suceava.

Sorin Iacoban Avram s-a arătat entuziast pentru că în sfârşit s-a putut realiza introducerea şahului în şcoala. A pledat pentru ca mult mai multe şcoli să ia în considerare acest opţional care este cunoscut ca fiind sportul minţii. Sahul poate fi o opţiune pentru elevii care sunt scutiţi de orele de sport din considerente medicale.

Protocolul dintre MEN şi FRS vizează implementarea disciplinei opţionale ”Educaţie prin şah” şi formarea şi specializarea cadrelor didactice pentru predarea şahului în şcoală. Beneficiarii sunt elevii şi cadrele didactice din 500 de unităţi de învăţământ preuniversitar. Cele 500 de kit-uri au fost realizate prin finanţarea Federaţiei Mondiale de Şah care a salutat în acest mod reuşita Federeaţiei Române da Şah.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s