Despre altfel de coloane ”oficiale”

Se vorbește mult, mai mult ca niciodată în România despre ”coloane oficiale”. Oficialii tac. Ar fi de bine dacă ar tăcea și ar face. Este tragic însă că tac după ce fac. Din păcate verbul ”a tăcea” se conjugă și de data aceasta la scară națională.
Iată un articol dintr-o altă lume despre altfel de ”coloane” din perspectiva unuia de-al nostru, de-al românilor dar diferit de noi, românii. Diferit pentru că a văzut ce înseamnă să fii cu adevărat mare și a înțeles că unii ”mari” de pe la noi se dau ceea ce nu sunt, adică mari.

Alonewithothers's Blog

Mulți români descoperă de abia acum simplitatea și modestia occidentală a miniștrilor danezi, olandezi, etc. (da, pentru asta ar trebui să mulțumim mult hulitului spirit protestant al modestiei la fel cum o facem cu cel al smereniei ortodoxe genuine sau al simplității franciscane/catolice) care merg printre ceilalți fără zorzoane și coloane de polițiști și gură cască. Acum o să vorbesc de altfel de zorzoane și coloane de polițiști pe care le afișăm însă în lumea spiritului.

Eram prin 2000 la o conferință pe o carte din Vechiul Testament ținută de Dr. David W. Gooding, profesor emerit de greacă și Vechiul Testament la Queens University din Belfast și Membru al Royal Irish Academy. De abia făceam ochi în ale teologiei și, impresionat de titulaturi, nume mari și de aristocratisme intelectuale, îl întrebăm dacă știe cine a scris 1-2 Împărați. Pregătiți de un răspuns savant, cu note și date implacabile, profesorul ne-a răspuns simplu:…

Vezi articolul original 687 de cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s