Citește o recenzie a romanului realizată de prof. Marius Marici
„Așteaptă-te la minuni” este un roman de aventură… spirituală.
Stilul narativ adoptat este unul deschis, profund, dar totodată dinamic și amuzant.
Aceasta face plăcută apropierea cititorului de arcul tematic al cărții, în fapt, un curcubeu alcătuit din câteva teme incomode precum: suicidul, depresia sau adicția.
Romanul este o construcție epică ce pune în lumină câteva personaje interesante și complexe.
Are o structură compozițională construită pe mai multe paliere și este organizat simetric – începe și se încheie cu un mesaj ultimativ: „Biletul de adio”, respectiv „Supremul Adio”.
„Așteaptă-te la minuni” este o carte spectacol, este un pretext literar pentru oricine își dorește o călătorie inițiatică, este un monument de cuvinte înălțat Speranței.
Intriga o constituie apariția rabinului Amos în viața devastată a lui David, un român prins în morișca visului american. Prin Phishing, el ajunge victima unui furt de identitate și a unui trai derizoriu.
Cuprins de disperarea celui care în mod nedrept pierde totul, David e pe punctul de a pierde și confruntarea cu sine însuși, cu „latura sa din Umbră” așa cum o numește Carl Jung, părintele psihologie analitice.
Fiindcă prin neiertare își ține rănile deschise, trăiește blocat în trecut și se lasă consumat de tristețile lui, David ajunge într-o depresie severă de care își închipuie că poate scăpa prin sinucidere.