Despre contextul romanesc – Cristi Soimaru

Cristi Soimaru, un atent observator a situatiei politice din Romania si nu numai, a scris un mesaj care indeamna la actiune. Am mai publicat astfel de mesaje venite din partea-i. Tonul nu este unul revolutionar si amenintator ci unul care trimite la reflectie personala si la o actiune pe masura.

 

Pastor Cristi Soimaru

Activist civic, jurist, networker, pastor si lider crestin. Are 42 de ani si lucreaza in Bucuresti. 

 

Scriu acest mesaj către mai mulți prieteni și lideri spirituali din contextul românesc. V-aș ruga să vedeți și împărtășiți despre propunerea și ideile descrise mai jos nu ca fiind o inițiativă personală, ci un gând pe care Domnul l-a pus în inima mai multor credincioși și păstori din România. Sper ca acesta să fie un demers comun și răspandit în cadrul multor biserici. În ultimele zile am comunicat (direct și prin telefon) cu mai mulți credincioși (din București, Cluj, Baia Mare, Oradea, Timișoara, Suceava, Roman etc).

Discernem cum Dumnezeu a pus pe inima mai multor copii ai Săi o dorință și o pasiune pentru a mijloci pentru România în această perioadă de frământari social-cultural-economice și în contextul importantelor alegeri parlamentare planificate pentru data de 11 decembrie. De aceea propunem și nădăjduim ca în această perioadă sute de biserici și mii de credincioși să vină înaintea lui Dumnezeu cu rugăciuni, cereri și mulțumiri (Filipeni 4:6-8) pentru situația socială-culturală-economică-politică din țara noastră și pentru ca mai mulți concetățeni să vină la cunoștința adevarului Mântuitorului nostru.

Considerăm că este bine – înaintea lui Dumnezeu și pentru binecuvântarea semenilor – dacă în această perioadă am fi și mai atenți și intenționali în a cere Îndurarea lui Dumnezeu peste România și ca El să lucreze potrivit Puterii și Planurilor Sale binecuvântate. Să motivăm pe cei din comunitățile noastre pentru a ne ruga împreună pentru protecția și propășirea României în toate deciziile, hotărârile și alegerile care urmează în această perioadă.

Propunerea include și planul ca în perioada 1-11 decembrie (între Ziua Națională și ziua alegerilor parlamentare) să existe mulți credincioși români care fie în unitate duhovnicească și mijlocire pentru România. Ar fi bine ca în această perioadă credincioșii să se adune la rugăciune pentru țară, să postească după cum au încredințarea, să organizeze seri și „prayer walks”, binecuvântând țara. Ne rugăm pentru astfel de cereri și aspecte: – Pentru îndurare și protecție divină peste România; – Pentru ca alegerile parlamentare să se desfășoare în bună și corectă rânduială, iar Dumnezeu să lucreze – potrivit planulurilor Sale – astfel încât mulți oameni cinstiți, pregătiți, cu frica de El și dragoste de semeni să ajungă în noul Parlament; – Ca Dumnezeu să dea Har și Favoare (promovare) celor smeriți și onești și să stea împotriva celor mândri, corupți și nestatornici; – Credincioșii lui Hristos din România (indiferent de culoarea teologică/denominațională) să fie „Sarea pământului și Lumina lumii” în aceste vremuri de confuzie și relativism; – Ca slujirea Bisericii în România să fie curajoasă și autentică astfel încât mulți români să vină la credința în Evanghelia Domnului Isus; Nu trebuie însă să așteptăm până în preajma alegerilor ca să ne rugăm cu fervoare pentru aceste lucruri. Și aceste zile (de sfârșit de octombrie) sunt foarte importante pentru componența viitorului legislativ care este chemat să dea legi mai bune și care să țină mai mult seama de ceea ce cetățenii români au nevoie și își doresc pentru ei, familiile și copiii lor.

Chiar în aceste zile se definitizează (prin negocieri și voturi interne, dar și prin certuri și presiuni mari) ordinea candidaților pe listele electorale pe care românii le vor vota în 11 decembrie. Să mijlocim ca Voia bună a Domnului să se împlinească și cu privire la acest lucru și cât mai mulți oameni adecvați (inclusiv credincioși sinceri și pregătiți) să fie puși pe locurile eligibile.

Dumnezeu este Mare și îndurător! În tot acest demers ne amintim și de principiile și îndemnurile pe care le găsim în astfel de versete relevante: Ieremia 29:7 Proverbe 29: 2 și 4 2 Cronici 7:14-15 1 Timotei cap. 2:1-5 Matei 7:7-12 Dumnezeu se îndură de România!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s