Max Lucado pe Suceava Evanghelică

Dacă este miercuri, este Max Lucado pe Suceava Evanghelică. Începând de azi, 18 octombrie 2017, voi posta pe blog, săptămânal, un mesaj al acestui renumit pastor care a fost numit “Păstorul Americii” de către  Christianity Today şi în 2005 a fost numit de catre Reader’s Digest drept “Cel mai bun predicator din America”.

Iată ce scrie pe maxlucadoromania.wordpress.com:

Max Lucado s-a născut în San Angelo, Texas în 1955. După absolvirea liceului în Andrews, Texas, Max a obţinut o licenţă în comunicare de masă la Universitatea Creştină Abilene. A continuat studiile obţinând şi un master la aceaşi universitate. Chiar dacă acesta a crescut întro familie creştină şi a fost botezat la vârsta de 10 ani, nu a mers întotdeauna pe calea cea dreaptă.

În timpul anilor de liceu, chiar după botezul său, Max a ales căile lumii acesteia şi nu calea lui Dumnezeu. La un moment dat a avut mari probleme cu alcoolul, relaţiile eşuate, devenind un tip destul de dur. Totuşi, Dumnezeu i-a schimbat viaţa şi l-a chemat în lucrarea Sa.

Trecutul murdar l-a învăţat multe. L-a ajutat să realizeze incredibilul har pe care Dumezeu i l-a acordat, folosindu-l în transformarea a milioane de oameni.

Astăzi, cu mai mult de 65 de milioane de cărţi vandute, prin stilul său relaxant, conversaţional, Max Lucado este unul dintre cei mai populari autori si vorbitori creştini.

Interesant este faptul că Max nu a fost văzut de la început ca un autor bun. Prima sa carte, On the Anvil, a fost respinsă de cinsprezece edituri, până la publicarea ei de către Tyndale House Publishers. Cu toate că a fost respins, Max nu s-a lăsat descurajat, a continuat să scrie, primind între timp nenumarate premii.

Pe lângă această activitate, Max a slujit ca păstor în Biserica Oak Hills din San Antonio, Texas şi s-a implicat în diverse activităţi misionare în Rio de Janiero, Brazilia, Etiopia etc. În 2007 a anunţat că se retrage din slujirea full-time din biserica datorita unei probleme de sănătate, slujind astăzi ca pastor asociat.

Hotărăște-te pentru Dumnezeu

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s