”Verbele Crăciunului” – al 12-lea verb

12 Decembrie – INVITĂ!

Fapte 2:46 „Toţi împreună erau nelipsiţi de la Templu în fiecare zi, frângeau pâinea acasă, şi luau hrana, cu bucurie şi curăţie de inimă.”

Aceasta este cheia creşterii bisericii primare. Erau ÎMPREUNĂ.

La începutul bisericii primare, creştinii mâncau împreună. Părtăşia şi prietenia contează, mai ales că trăim în vremuri de izolare unii de alţii. Tehnologia face posibil să ai mii de prieteni cu care să nu te întâlneşti vreodată faţă în faţă. Avem maşinile noastre, camerele noastre, telefoanele şi computerele noastre. Putem chiar să lucrăm „de acasă” dacă vrem, evitând astfel eventualele necazuri inerente lucrului direct cu omul. Faţa a fost înlocuită de interfaţă, iar preţul pe care îl plătim pentru intimitate este singurătatea.

Liviu Avasiloai

Liviu Avasiloai

În centrul credinţei noastre este o Masă în jurul căreia ne adunăm la părtăşie. În biserica primară, creştinii aveau o masă de dragoste care culmina cu Masa Domnului, sau Cina cea de taină. Sărbătoarea aceasta ne oferă ocazia să reînviem obiceiul părtăşiei în jurul unei mese. Ne putem încuraja unii pe alţii la o cană de ceai, sau servind un sandwich împreună, sau chiar invitând pe cineva la prânz sau cină.

Începe tu, la tine acasă. Te provoc! Te provoc în Numele lui Isus Hristos! Poate fi un prilej minunat să vorbeşti despre Domnul Hristos şi să transmiţi Evanghelia. În biserica primară creştinii mâncau împreună, cu bucurie şi curăţie de inimă. Şi de la un început firav în Ierusalim, mesajul a ajuns în tot Imperiul doar în timpul unei generaţii. Răspândirea aceasta a fost posibilă deoarece creştini obişnuiţi şi simpli şi-au deschis casele şi le-au spus fraţilor şi surorilor: „Poftim, intraţi! Hai să servim masa împreună şi-o să vă spun o poveste minunată!”. Nu este nevoie de mulţi bani şi nici de veselă şi tacâmuri deosebite. Oricine poate face asta, chiar şi tu!

N-ai vrea să fii un creştin obişnuit şi simplu anul acesta? Dacă da, fă ce au făcut şi primii creştini! Deschide-ţi inima, casa şi cămara. Invită pe alţii să ţi se alăture. Şi va fi şi Isus în mijlocul vostru!

Rugăciune:

„Doamne Isuse, tu ai iubit pe cei singuri şi răniţi. Dă-mi o inimă ca a Ta, să pot răspândi bucuria şi să vorbesc despre Tine. Amin!”

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Verbele Craciunului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s