”Verbele Crăciunului” – al 24-lea verb

24 Decembrie – ADORĂ!
Matei 2:2 „Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit şi am venit să ne închinăm Lui.”

Ce înseamnă să-L adori pe Hristos? Cuvântul înseamnă mai mult decât să te rogi cuiva. Înseamnă mult mai mult decât să apreciezi pe cineva. Adorarea este un cuvânt emoţional care descrie o dedicare profundă, din toată inima. Nu există „adorare neutră” sau „pasivă” sau „ieftină”. Îl adori pe Hristos când înţelegi valoarea Lui şi eşti gata să faci orice pentru a fi în preajma Sa, eşti dedicat şi gata să plăteşti oricât pentru a te bucura de prezenţa Lui.

Liviu Avasiloai

Liviu Avasiloai

Adoratorului nu-i pasă de ce gândesc cei din jurul lui. Magilor nu le-a păsat nici de împotrivirea lui Irod, nici de indiferenţa cărturarilor. Singura lor dorinţă, după o călătorie lungă, era să dea darurile lor preţioase Domnului Isus. Dacă dăm timpul înainte, la sfârşitul vieţii omeneşti a Domnului Isus (Ioan 12:1-8) o vedem pe Maria turnând mir de nard foarte scump pe picioarele lui Isus, apoi ştergându-le cu părul ei. A fost un gest neobişnuit, pe care ucenicii l-au coonsiderat a fi nelalocul lui. A fost extravagant, public, la limita acceptabilităţii. Însă ignorând regulile sociale ale vremurilor, Maria a arătat ce înseamnă să-l adori pe Isus.

Diavolul urăşte adorarea costisitoare. Încearcă să-i ţină pe oameni departe de Isus, să-l privească de la distanţă, să nu renunţe la confortul lor, să nu sacrifice nimic. Adorarea îi leagă pe oameni de Isus, îi lipeşte de El şi nimic şi nimeni nu-i mai poate despărţi. Adorarea este un lucru serios, de aceea îi întâlnim magi şi pe Maria, unii la începutul vieţii Lui iar cealaltă la sfârşitul ei, dându-ne un exemplul de urmat. Adorarea înseamnă închinare îmbinată cu sacrificiu.

Poate că te simţi copleşit astăzi, în ajunul Sărbătorii. Mai ai încă multe de făcut iar orele trec iute. Eu nu pot să-ţi scurtez lista, dar îţi recomand să îţi faci timp şi să priveşti către Domnul Isus. Sărbătoarea aceasta îl are în centru pe El. Dacă facem toate lucrurile şi terminăm treaba la timp, dar nu privim la El, atunci totul este în zadar. Nu sărbătoarea trebuie adorată, ci Sărbătoritul. Nu pentru sărbătoare trebuie să muncim, ci Sărbătoritul trebuie slujit.

El este Hristos Domnul! El este Dumnezeu Adevărat din Dumnezeu Adevărat! El este Cuvântul Tatălui! El este Începutul şi Sfârşitul, Luceafărul Strălucitor de dimineaţă, Soarele Dreptăţii, Dumnezeul Întrupat!

Vino înaintea Lui şi închină-te în adorare!

„Mântuitorul meu, ajută-mă să mă închin doar Ţie şi să te ador aşa cum meriţi. Îţi mulţumesc că eşti viu în vecii vecilor şi mijloceşti pentru mine la dreapta Tatălui. Amin!”

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Verbele Craciunului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s