De la naștere la înviere – ziua 18

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 18

HORAZIM – PERICOLUL DE A ŞTI PREA MULTE.

„Vai de tine, Horazine!” a zis El. „Vai de tine, Betsaido!” Căci, dacă ar fi fost făcute în Tir şi Sidon minunile care au fost făcute în voi, de mult s-ar fi pocăit, cu sac şi cenuşă.” (Matei 11:21)

În vremea Domnului Isus, Horazim era parte din „triunghiul ortodox”. Celelalte două localităţi erau Betsaida (satul natal al lui Petru, Andrei şi Filip) şi Capernaum. Aceste trei sate erau locuite de evrei devotaţi care respectau legea lui Moise cu stricteţe.

Locuitorii Horazimului îl cunoşteau pe Isus şi Isus îi ştia foarte bine. Domnul Isus a făcut multe minuni în mijlocul lor. Nu doar una, ci multe-multe. Nu ştim precis care din ele au fost făcute acolo, pentru că Biblia nu menţionează lucrul acesta, dar ştim că au fost multe. Ei au auzit cuvintele Lui, au ascultat mesajul Său, au ştiut cine este El şi au fost martori la minunile făcute. Cu toate acestea, nu s-au pocăit.

Au ştiut atât de multe, dar au crezut atât de puţin…

Acesta este un avertisment pentru oamenii religioşi care cred că Domnul Isus este opţional.
Domnul Isus nu este o opţiune între altele.
EL este Domnul Dumnezeul Universului.
Închină-te în faţa Lui şi slujeşte-L!

Este mult mai bine să nu ai parte de nici o minune, decât să vezi multe minuni şi să nu te pocăieşti! Este mult mai bine să fii bolnav şi să nu te vindeci, decât să fii vindecat şi să nu dai slavă lui Dumnezeu. Este mai bine să nu-ţi facă Dumnezeu parte de o minune, decât să-L întâlneşti personal şi să rămâi neschimbat.

Cel mai bine însă este ca atunci când te întâlneşti cu EL, să-i predai controlul vieţii tale şi să mergi pe urmele tale. Acesta este lucrul cel mai bun pe care îl poţi face în viaţă!

„Doamne Isuse, ajută-mă să nu te neglijez. Ajută-mă ca informaţia să mă conducă la credinţă, iar credinţa să mă conducă la închinare şi ascultare. Amin!”

Liviu Avasiloai

Acest articol a fost publicat în De la nastere la inviere și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s