De la naștere la înviere – ziua 29

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 29

ÎN SATE – SECERIȘ BOGAT!
„Atunci a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerişul, dar puţini Sunt lucrătorii! Rugaţi, deci, pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui.” (Matei 9:37-38)

Cu câţiva ani în urmă aveam în faţa Bisericii un buchet mare de spice de grâu (un snop mai mic) într-o vază. Spicele ne aduceau aminte de un mare adevăr: secerişul este mare peste tot în lume. Chiar acum, când citeşti aceste cuvinte, secerişul este mare în Asia, în Orientul Mijlociu, în India, Bangladesh, Iran, Libia, chiar şi în China.

Niciodată nu au fost probleme cu secerişul… Problema este cu secerătorii!!! Nu avem suficienţi secerători. Avem lucrători buni, sârguincioşi, dedicaţi, blânzi, sinceri, care iubesc pe Domnul Isus, care predică Evanghelia, plini de Duhul Sfânt. Dar nu avem suficient de mulţi. Şi din cauza aceasta, recolta putrezeşte pe câmpuri şi se pierde. Ce putem face în privinţa asta?

Soluţia noastră nu este întotdeauna şi soluţia lui Dumnezeu. Noi vrem să organizăm seminarii, conferinţe, societăţi misionare şi să trimitem mai mulţi evanghelişti şi misionari, însă Domnul Isus spune: „Rugaţi-vă!”

Întâi ne rugăm, apoi predicăm!
Întâi ne rugăm, apoi ne organizăm!
Întâi ne rugăm, apoi plecăm!

Rugăciunea este pe primul loc pentru că secerişul este al Domnului. Recolta aparţine lui Dumnezeu, El ştie unde este ogorul pregătit, El ştie când e momentul potrivit, El ştie de câţi secerători este nevoie în fiecare ogor, El le ştie pe toate: unde, câţi, când, cum…

Gândindu-ne la recolta globală, să ne aducem aminte că Domnul Isus este Domn în China, Domn în Ukraina, Domn în Uganda, Domn în Vietnam. Toate popoarele pământului sunt ale Lui. De aceea să ne rugăm cu încredere Domnului Secerişului ca EL să trimită lucrători. Noi să disponibilizăm şi să echipăm pe alţii, dar în acelaşi timp, să fim pregătiţi să mergem şi personal…

Poate că nu toţi vor putea merge: unii sunt în vârstă, alţii au familii de îngrijit, unii sunt chemaţi la slujire în biserica locală sau alţii sunt încă prea tineri. Dar toţi putem face câte ceva: putem cumpăra pantofi pentru cei ce merg, putem plăti biletul de avion, putem sprijini în rugăciune. Chiar şi tinerii pot renunţa la un hamburger sau o răcoritoare şi pot dona unei misiuni.

Chiar şi tu poţi face ceva pentru misiune…

„Doamne Isuse, Tu eşti Stăpânul şi cunoşti toate lucrurile şi toţi oamenii. Scoate lucrători la secerişul Tău, ca nici un bob să nu se piardă! Amin!”

Liviu Avasiloai

Acest articol a fost publicat în De la nastere la inviere. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s