Scenarii posibile pentru eroparlamentarele din 26 mai

  1. SCENARIUL DE COȘMAR

PSD pe primul loc cu numărul cel mai mare de europarlamentari urmat apoi de USRPLUS iar PNL pe a treia poziție. Peter Costea, candidatul independent nu are numărul necesar de voturi pentru a câștiga. Tot aici, pentru un peisaj complet, referendumul nu trece.

2. SCENARIUL PROGRESIST

USRPLUS se poziționează fruntaș și este urmat de PNL iar pe urmă se află PSD. Cei de la USRPLUS l-au atacat pe Peter Costea așa că în acest scenariu candidatul de pe poziția a 16-a nu întrunește numărul de voturi.

3. SCENARIUL PAPAHAGI

L-aș trece aici și pe Mihai Neamțu având în vedere că vineri pe 24 mai a dat ”drumul” în public unui interviu cu Traian Băsescu. Adrian Papahagi a declarat public raționamentul pentru care îl va vota pe Băsescu. În acest scenariu aș trece pe primul loc PNL apoi USRPLUS și PSD. Peter Costea nu primește voturile și nu intră în Parlamentul European. PMP însă prinde 2 posturi de europarlamentar.

4. SCENARIUL FLORIN CĂLINESCU

Florin Călinescu este extrem de vizibil datorită prezenței sale într-un popular show TV și beneficiază de simpatia maselor. Ca vehement anti PSD nu poate vedea acest partid pe poziție fruntașă, așa că îl voi poziționa pe a treilea loc. Actorul nu vrea să audă de USRPLUS nu prea îi suferă. A promis că va spune după alegeri de ce. Dacă independentul George Simion va ajunge europarlamentar se va datora în mare măsură și lui Florin Călinescu. Tot în acest scenariu îl văd câștigător pe Peter Costea și deasemenea pe Gregoriana Tudoran. În acest caz vorbim de PNL pe primul loc și ALDE pe locul secund.

5. SCENARIUL EVANGHELICILOR

Aparițiile publice de susținere pentru un candidat din partea evanghelicilor sunt fără precedent. Niciodată nu s-a întâmplat o astfel de abordare. Evanghelicii de regulă au fost de partea partidelor de dreapta însă la aceste alegeri se vede o orientare către candidatul independent Peter Costea. În acest scenariu consider PNL pe poziție fruntașă cu un avans considerabil față de poziția a doua și a treia.

6. SCENARIUL DEZASTRU

Ar fi cumplit ca după atâta susținere afișată din partea evanghelicilor Peter Costea să nu ajungă europarlamentar. Dezastrul s-ar amplifica enorm dacă PNL și PMP ar obține puține locuri în Parlamentul European. Dacă nici referendumul nu ar trece atunci putem vorbi de daună totală.

În afară de susținătorii PSD și ALDE ceilalți vor vota și la referendum. Condiția este să iasă la vot populația.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s