Corespondență din Nashville despre tornada de pe 3 martie

Pe Marius nu l-am mai văzut de cel puțin 30 de ani. Nu ne-am mai întâlnit pentru că așa au fost situațiile și împrejurările. Nu am uitat însă acele momente din tinerețea noastră timpurie iar rețelele sociale mi-au adus de fiecare dată informații suficiente să nu-l pot uita. Știam că este undeva prin zona Nashville așa că i-am scris. Am făcut-o pentru prima dată și mă gândeam că voi primi câteva informații. Eram azi, 4 martie , la matinalul RVE Suceava și doream să pot relata informațiile pe care le voi primi. Știam că este târziu dar am considerat că un mesaj lansat pe Facebook Messanger nu are cum să-l deranjeze. Era prea târziu pentru el și nu a văzut mesajul însă aveam să primesc câteva rânduri mai târziu. Le postez pentru că suna ca un fel de corespondență din zona afectată de tornada care a lovit zona Nashville.

Este adevărat că a trecut o tornadă prin Nashville, chiar prin centru numai la 10 minute de unde locuim noi și au murit 25 de persoane. Deocamdată acestea sunt confirmate. Nimeni din comunitatea românească nu a fost afectat. Zona Nashville este recunoscută național ca o zona foarte frumoasa și milioane de turiști vin anual Nasville. În ultimii 5 ani s-a dezvoltat enorm. În anul 2017 și 2018 se spunea despre Nashville, ca în medie se mutau 97 de oameni pe zi. Zona a devenit foarte aglomerată . Metropola Nashville a crescut enorm iar zona afectată de către tornadă este un magnet pentru generația tânăra. Zona de nord-est a orașului Nashville este construită în stil european și este destul de trist să vezi ditrugerile care au fost făcute de această tornadă.

Statul Tennessee este considerat (The Bible Belt of America) pentru ca aici este South și este o concentrație masivă de creștini și biserici in general protestante. Chiar la numai 2 ore sud este Institutul Penticostal din Cleveland Tennessee și Church of God World headquarter unde majoritatea pastorilor români au legături foarte strânse.

Tornado a coborât ieri – 3 martie – dimineața, la 12:36 AM, în Downtown Nasville și după aceea s-a ridicat și s-a deplasat spre est vreo 50 de mile. Apoi a tot coborât în mai multe orașe pe sărite distrugând case, scoli și chiar un aeroport mai mic. Apoi tornada s-a dezlănțuit în Putnam County (ca o comuna în România) iar acolo au murit cei mai mulți, în zona orașul Cookville. În zona aceea sunt cel puțin 8 din copiii fraților de la noi de la biserica, ei studiază la universitatea din oraș. Băiatul meu cel mai mare a studiază acolo pentru 2 ani, dar mulțumim Domnului, ca a trecut numai 1 milă de universitate și nu au fost afectați.

Marius Samoilă

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Corespondență din Nashville despre tornada de pe 3 martie

  1. Doru P zice:

    A republicat asta pe Christ4roNews.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s