David Jeremiah avertizează că biserica modernă este o organizație socială condusă de divertisment, cu frică de controverse

Material tradus de ProdocensMedia și preluat din The Christian Post

Pastorul David Jeremiah vorbește în cadrul unei sesiuni speciale la celebrarea a 70 de ani de stat modern a Israelului la Proclaim 18, National Religious Broadcasters International Christian Media Convention în Nashville, Tennessee, 1 martie 2018.

Multe biserici de astăzi din SUA și-au „uitat” scopul, devenind organizații sociale conduse de divertisment, dornice să se amestece cu cultura seculară în loc să se concentreze pe ucenicia biblică, a avertizat pastorul David Jeremiah.

„Biserica este atacată; este uitat ce ar trebui să fie Biserica „, a spus Jeremiah, fondatorul Turning Point Radio și Television Ministries, pentru The Christian Post. „Nu suntem un serviciu de divertisment; nu suntem aici pentru a vedea cât de aproape putem ajunge să facem ceea ce face lumea. Dar în Biserică există atât de multă lume și invers, că nu putem observa diferența. Trebuie să ne ținem de adevăr. Trebuie să ne hrănim. Dacă asta nu se întâmplă, ești o organizație socială și nu o biserică. ”

Jeremiah, care slujește și ca pastor principal al Shadow Mountain Community Church din El Cajon, California, a explicat că, pe fondul unei scăderi la nivel național a prezenței la biserică, prea multe biserici au devenit „obsedate” de a rămâne relevante.

„Există o motivație incredibilă din partea tuturor pentru a avea succes și, de multe ori, oamenii fac din biserici niște programe pentru a vedea cât de mulți oameni vin la adunare duminică”, a spus el. „Nu este nimic în neregulă cu aducerea oamenilor acolo, atât timp cât împărtășești Evanghelia. Dar nu există glorie doar într-un număr. ”

„Nu vă închinați la altarul prezenței”, sfătuiește Jeremiah. „Multe lucruri bune se întâmplă în biserici și când prezența nu e numeroasă, dar pastorul a pregătit un mesaj bun și există închinare. Plecăm din capul locului cu ideea că trebuie să fim mai grozavi decât tipul din josul străzii și ne gândim cum să aducem mai mulți oameni în clădirea bisericii. Când vă concentrați pe asta, nu veți predica niciodată nimic controversat și veți încerca întotdeauna să faceți să vină și mai mulți oameni. ”

Cel mai bine vândut autor al New York Times a subliniat că, în mod ironic, bisericile care se concentrează pe divertisment și eșuează în a prezenta întreaga Evanghelie, îndepărtează generația milenară și generația Z. El a citat cercetările realizate de Barna Group și Cornerstone Knowledge Network, care au descoperit că 67 % dintre milenari preferă o biserică „clasică” decât una „la modă”.

„Aici, în California, vedem interes din partea milenarilor și al tinerilor pentru Biblie și pentru adevăr”, a spus pastorul. „De cele mai multe ori, vedem statistici despre modul în care oamenii părăsesc Biserica, dar, în multe privințe, tinerii cer mai mult adevăr, mai multă învățătură și mai puțin divertisment. Nu îi interesează expresiile religioase superficiale. ”

El a spus publicației Christian Post că mulți creștini se simt nesiguri când vine vorba de a trăi în fiecare zi ca ucenici ai lui Hristos – chiar dacă Dumnezeu îi echipează pe toți credincioșii cu tot ceea ce au nevoie pentru a merge încrezători ca membri ai împărăției Sale. Aceasta, a spus el, este adesea un eșec din partea conducerii bisericii.

„Creștinii au două repere majore în viața lor: când devin creștini și când merg la Rai. Dar majoritatea creștinilor nu știu ce să facă între aceste două repere și asta pentru că bisericile nu le învață ”, a spus Jeremiah. „Întreaga idee că Dumnezeu se așteaptă ca noi să ne construim caracterul în viața noastră este un lucru străin pentru atât de mulți oameni, deoarece nu a fost învățat și explicat de la amvoanele noastre.”

Pastorul se pregătește pentru lansarea celei mai recente cărți, ,,Tot ce ai nevoie: 7 pași esențiali pentru o viață de încredere în promisiunile lui Dumnezeu”. În carte, el studiază 2 Petru 1, conturând cei șapte pași esențiali pentru a duce o viață de încredere în promisiunile lui Dumnezeu.

„2 Petru 1 spune că Dumnezeu ne-a dat deja tot ce avem nevoie pentru o viață evlavioasă; nu „unele lucruri” – ci totul ”, a spus Jeremiah. ,,Văd oameni care aleargă în zadar încercând să găsească lucrurile de care ar trebui să aibă nevoie în calitate de credincioși, iar aici Dumnezeu ne spune:„ Ți-am dat deja tot ce ai nevoie. „
În Romani, Dumnezeu evidențiază calitățile de caracter pe care oamenii Săi trebuie să le crească și să le dezvolte: virtute, cunoaștere, stăpânire de sine, perseverență, evlavie, bunătate frățească și iubire.

„Ceea ce am încercat să fac este să iau fiecare dintre aceste caracteristici și nu numai să le explic, ci să le ofer modalități practice pe care cititorii să le poate folosi”, a spus Jeremiah. „Îi încurajez pe cititori să ia aceste promisiuni prețioase de la Dumnezeu și să le memoreze, păstrându-le în hard disk-ul lor spiritual. Apoi să le verbalizeze. Când împărtășim aceste adevăruri cu alții, pe ei îi va ajuta și pe noi ne va încuraja să aprofundâm angajamentul nostru față de Scripturi. „

„Ia un jurnal și când găsești versete care vorbesc despre viața ta, scrie-le și construiește-ți inventarul spiritual, astfel încât atunci când te confrunți cu probleme, să fii echipat cu promisiunile lui Dumnezeu”, a continuat el.

Jaremiah a avertizat că creștinii „nu ar trebui să fie ignoranți cu privire la strategiile Satanei” iar una dintre cele mai mari minciuni ale sale este că este bine să „plutească pur și simplu” în viață.

„Pavel scrie în Filipeni că trebuie să „ne ducem mântuirea cu frică și cutremur ”, dar, vorbind cu mulți creștini, ,,observ că nu este ceva ce par să înțeleagă”, a spus pastorul. „Pe de altă parte, Satana ne spune că este bine să lucrăm la mântuirea noastră, dar atunci când nu o facem bine sau nu ne încurcăm, el se învârte și spune:„ vezi, ți-am spus că nu se poate fi făcut. ,,Dar când te încurci, nu renunți. Continui să crești”.

Într-o epocă de incertitudine, Jeremiah a spus că speră că această carte să încurajeze cititorii să trăiască o viață de încredere în promisiunile lui Dumnezeu și să lucreze într-un mod activ și intențional la mântuirii lor.
,,Am trecut prin două runde de cancer, iar un lucru pe care l-am învățat este acela că Dumnezeu este cu adevărat tot ceea ce promite să fie”, a împărtășit el. Și oriunde am merge, unul dintre lucrurile despre care vorbim este presiunea sub care trăim astăzi. Dar acestea pot fi atenuate atunci când folosim puterea pe care Dumnezeu ne-o dă, descărcată în viața noastră prin Biblie. „

„Trebuie să le memorăm și să le exersăm. Când facem asta, obținem avantajul promisiunilor lui Dumnezeu pe care El le expune atât de clar pentru noi în Cuvântul Său. ”

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la David Jeremiah avertizează că biserica modernă este o organizație socială condusă de divertisment, cu frică de controverse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s