PAS CU PAS PÂNĂ LA CAPĂT – pastor Corneliu Olan

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.
Isaia 42:10

Acest cuvânt face parte din ceea ce spunea Domnul poporului Israel prin profetul Isaia. Un asemenea mesaj este bun și demn de luat în considerare, mai ales în vremurile acestea.
Versetul începe prin a descrie o stare a omului – teama.
După ce teama a fost identificată în om, Dumnezeu se adresează acestuia spunându-i să nu dea curs acestui simțământ. Apoi, cu bunătate Dumnezeu spune omului de ce să nu se teamă. Care este motivul? Simplu, prezența, puterea și perspectiva lui Dumnezeu asupra vieții omului:
Eu sunt cu tine – prezența lui Dumnezeu este o asigurare care vine din partea Lui și care are un caracter personal – cu tine.
Eu sunt Dumnezeul tău – alături de noi nu este doar un bun prieten, un medic, un avocat, o autoritate politică, alături de noi este însuși Dumnezeu, creatorul și izbăvitorul.
Eu te întăresc – vremuri ca acestea consumă mult din noi, din resursele noastre lăuntrice de aceea Dumnezeu are ca drept scop să ne întărească. Așa cum Iosua avea nevoie de întărire pentru ceea ce îi stătea în față, la fel, și noi, avem nevoie de Dumnezeul care ne întărește.
Eu îți vin în ajutor – pe unde treci, cât timp treci pe unde treci Dumnezeu este alături să te ajute, să te îndrume, să te ocrotească pentru a trece prin toate până la capăt.
Eu te sprijinesc – dacă simți că nu mai ai putere și nici resurse, atunci când ai ajuns la capătul puterilor înainte de a ajunge la capătul drumului, Dumnezeu vine alături și te susține.
Înainte de a te așeza în așternut, este bine și recomandat să ne amintim de acest cuvânt al Domnului.
Tuturor vă dorim o noapte odihnitoare!

Pastor Corneliu Olan
03.17.2020

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s