Comunitatea Creștină Baptistă Suceava alături de familia Candrianu

Scumpă familie Candrianu

În aceste momente pline de durere, nu găsim alte cuvite mai potrivite decât declaratia făcută de împăratul David, la moartea lui Abner, care a spus: o căpetenie, un om mare a căzut astăzi în Israel (Suceava). Fratele Viorel a fost cu adevărat un om mare: prin caracter, prin slujire și prin dragostea lui față de Dumnezeu, de familie, de biserică și de ceilalți slujitorii din zonă. Am slujit împreună, am luptat împreună, am călătorit împreună, am plâns împreună, și pentru noi a fost mai mult decât un președinte de Comunitate, ci, un adevărat prieten, și un frate mai mare care a avut o mărturie vie, pentru păstori, pentru biserci, pentru credincioșii din zonă și nu numai.


Fratele Viorel, a iubit mult sufletele celor nemântuiți, de aceea a predicat Evanghelia la timp și ne la timp. A alergat de la o margine la alta a Comunității Suceava, în întreaga țară, cât și peste hotare, purtând același mesaj de veste bună că Dumnezeu îi iubește pe cei păcătoși și le oferă salvarea. Și-a încheiat slujirea purtând un mesaj de mângăiere la priveghiul de la Chilișeni și un mesaj de încurajare și chemare la pocăință, transmis prin telefon la radio Vocea Evangheliei.

A plecat dintre noi așa deodată, dar a lăsat în urmă un adevărat model de viață și de slujire. Să fiți mulțumitori lui Dumnezeu că ați avut un așa soț și un așa tată. Noi păstorii din Comunitatea Suceava suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru slujirea fratelui Viorel și ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute să putem continua lucrarea pe care el a împlinit-o.

Cred că nu este nici un credincios din Comunitatea Suceava și nici un păstor din România și nu numai, care să nu fi auzit depre fratele Viorel, și să nu fi fost binecuvântat prin slujirea lui. Pe lângă slujirea la nivel zonal, fratele Viorel ne-a reprezentat în Consiliul Uniunii Bisericilor Baptiste din România și a slujit mai multe mandate ca Vicepreședinte în cadrul Uniunii Baptiste.
Acum alergarea și călătoriile lui s-au încheiat. De aceea ne rugăm ca Dumnezeu să-i dea odihna și răsplătirile pe care i le-a pregătit.

Pentru noi, fratele Viorel ne va lipsi mult. Fără el ne va fi mult mai greu, fiindcă acum a rămas un mare gol în inimile noastre în Biserica din Ipotești și în slujirea din Comunitatea Suceava. De aceea rugăciunea noastră este ca Dumnezeu să mângăie și să întăreasca întreaga familie Candrianu și Biserica din Ipotești. Apoi, dorim ca Dumnezeu să lucreze și să ajute ca sămânța Evangheliei pe care el a semănat-o, să încolțească și să aducă rod pentru mântuirea multora. În locul fratelui Viorel, ne rugăm ca Dumnezeu să scoată mulți alți slujitori în lucrare. În același timp ne rugăm ca noi toți care trăim durerea despărțirii, să fim mângăiați cu nădejdea că nu mai este mult și ne vom reântâlni în slavă și nu ne vom mai despărți niciodată!

Cred că în aceste momente de despărțire fratele Viorel, ne-ar purtea spune ca altădată apostolul Pavel:

M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. De acum mă așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în ziua aceea, Domnul, Judecătorul cel drept . Si nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea lui!
Fratele Viorel a fost un om mare fiindcă Dumnezeul lui și Dumnezeul nostru este mare! De aceea, Numele Domnului care a fost înălțat prin viața și slujirea fratelui Viorel să fie înălțat și prin moartea lui.

Cu aleasă prețuire și recunoștință,

Pastorii din Comitetul Comunității Creștine Baptiste din Suceava
Pastorii din Comunitatea Suceava

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s