O săptămână prin Scriptură cu Lucian Bălănescu – a treia zi

A treia zi din planul de citire din Biblie pentru o săptămână.

Citește Iov 6:1-14

Devoțional:

Cel care suferă are drept la mila, la înțelegerea, la căldura și la sensibilitatea prietenilor lui, chiar dacă în momentele suferinței se apropie de culmile disperării. Prietenii trebuie să învețe arta tăcerii în fața suferinței celor de lângă ei. Să reziste să țină prelegeri sau predici. Să-l accepte pe cel care suferă chiar dacă, în suferința lui, rostește nerostitul. Dragostea rabdă și acoperă totul.Creștinul trebuie să învețe din eșecul prietenilor lui Iov. Trebuie să înțeleagă că cel ce suferă are dreptul să-și urle suferința fără să fie acuzat.

După ce i-a murit copilul la vârsta de 25 de ani, scriitorul Nicholas Walterstorff a scris o carte sinceră despre trăirile sale. O rugăciune adresată lui Dumnezeu. Un strigăt de disperare. Spunea el:

„Pentru cea mai agonizantă întrebare pe care am pus-o vreodată nu cunosc răspunsul. Nu știu de ce Dumnezeu l-ar fi privit căzând. Nu știu de ce Dumnezeu m-ar privi rănit. Nu pot nici măcar să încerc să ghicesc.”

Dumnezeu primește pumnii noștri mici, spunea o prietenă dragă. Dumnezeu acceptă și așteaptă întrebările noastre, nelămuririle noastre, disperările noastre. Pentru că, în final, toți cei care se suferă și vin cu suferința lor la Hristos vor desoperi nu un Dumnezeu rece și distant, ci unul care este cu ei în fiecare lacrimă. Walterstorff își încheie în acest fel cartea:

„De după perdeaua de lacrimi am văzut un Dumnezeu care suferă. Suntem în asta împreuna, eu și El, împreună în istoria lumii noastre. Și istoria lumii noastre este istoria suferinței noastre împreună. Fiecare act de răutate face să curgă încă o lacrimă a lui Dumnezeu, fiecare scufundare în suferință cauzează un suspin al Său”.

Expunerea la prea multă suferință ne poate face cinici dacă nu hotărâm să ne implicăm cu sensibilitate de aproapele nostru. Haideți ca în mijlocul durerii celui de lângă noi să fim preocupați de om, de lamentările lui, de ceea ce simte și nu de ceea ce spune. Vom corecta doctrina și erorile după ce trece suferința.

Roagă-te chiar acum ca Dumnezeu să te sensibilizeze față de suferințele celor din jurul tău și să te facă să vezi nevoia. Apoi implică-te cum poți mai bine.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s