Donald Trump citează din Biblie și proclamă importanța rugăciunii

Proclamație în Ziua Națională a Rugăciunii, 2020

Emis la: 6 mai 2020

În această zi națională de rugăciune, americanii reafirmă faptul că rugăciunea ne ghidează și întărește Națiunea noastră și exprimăm, cu smerenie și recunoștință, „dependența noastră fermă de protecția Providenței divine”. Ca o națiune sub Dumnezeu, împărtășim o moștenire a credinței care ne susține și ne inspiră și o moștenire a libertății religioase. Astăzi, ne unim și ne ridicăm inima, amintindu-ne de cuvintele din 1 Ioan 5:14 care ne spun când „cerem ceva după voia Lui, El ne aude”.

Încă din primele noastre zile, dependența noastră de Dumnezeu ne-a determinat să căutăm sfatul Său divin și înțelepciunea neîntreruptă. Liderii noștri și-au încurajat adesea concetățenii să caute înțelepciunea de la Dumnezeu și au recunoscut puterea lui Dumnezeu de a conduce Națiunea noastră înainte spre zile mai luminoase. Când perspectivele independenței noastre păreau sumbre, generalul George Washington a proclamat o zi națională de „post, umilire și rugăciune, cu umilință pentru a implora mila lui Dumnezeu Atotputernic”. În urma distrugerii devastatoare a Războiului Civil, președintele Lincoln  a invocat puterea rugăciunii pentru a „lega rănile națiunii”. Și mai bine de 100 de ani mai târziu, președintele Reagan a remarcat îndelungata noastră dependență de rugăciune de-a lungul istoriei noastre.

Astăzi, la fel ca oricând, tradiția noastră de rugăciune continuă, deoarece Națiunea noastră combate coronavirusul. În ultimele săptămâni și luni, capetele noastre s-au plecat în locuri din afara caselor noastre de cult tipice, șoptind în singurătatea tăcută pentru ca Dumnezeu să ne reînnoiască spiritul și să ne poarte prin greutăți neprevăzute și aparent insuportabile.

Chiar dacă nu am reușit să ne reunim în comuniune cu familiile noastre bisericești, suntem încă conectați prin rugăciune și liniștirea sufletelor că Dumnezeu ne va conduce prin numeroasele văi ale vieții. În mijlocul acestor vremuri încercătoare și fără precedent, ni se reamintește că la fel cum cei dinaintea noastră s-au întors către Dumnezeu în orele lor cele mai întunecate, la fel trebuie să căutăm înțelepciunea, puterea și mâna vindecătoare. Ne rugăm ca El să-i mângâie pe cei care au pierdut pe cei dragi, să-i vindece pe cei bolnavi, să-i întărească pe cei din primele linii.

 Să nu uităm niciodată că rugăciunea ne ghidează și ne împuternicește Neamul și că toate lucrurile sunt posibile cu Dumnezeu. În perioade de prosperitate, lupte, pace și război, americanii se bazează pe dragostea, harul și înțelegerea Sa infinită. Astăzi, în această zi națională de rugăciune, să ne unim și să ne rugăm Celui Atotputernic ca, prin depășirea acestei pandemii a coronavirusului, să dezvoltăm și o mai mare credință în providența Sa divină.

În 1988, Congresul, prin Legea publică 100-307, a cerut președintelui să emită în fiecare an o proclamație care desemnează prima joi din mai drept Ziua Națională a Rugăciunii, „în cadrul căreia oamenii din Statele Unite îi pot transmite lui Dumnezeu în rugăciune și meditație în biserici, în grupuri și ca indivizi. „

ACUM, eu, DONALD J. TRUMP, președintele Statelor Unite ale Americii, proclam 7 mai 2020, ca Ziua Națională a Rugăciunii. Îi încurajez pe toți americanii să reflecte la această zi, și asupra binecuvântărilor pe care neamul nostru le-a primit și a importanței rugăciunii, cu programe, ceremonii și activități adecvate în casele lor de cult, comunitățile și locurile de muncă, școlile și casele în concordanță cu  Casa Albă „Orientări pentru deschiderea din nou a Americii”.

ÎN  DREPT, am semnat în această a șasea zi a lunii mai, în anul Domnului nostru, două mii douăzeci, și a Independenței Statelor Unite ale Americii, două sute patruzeci și patru.

DONALD J. TRUMP

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s