PATRU MODALITĂȚI DE A-ȚI IUBI APROAPELE

Pastorul Doru Cîrdei propune patru aspecte practice în exprimarea iubirii față de aproapele. În categoria ”aproapele” intră acele persoane care sunt în jurul nostru și au nevoie de slujirea noastră.

DORU CÎRDEI

Toți avem bune intenții și în același timp toți avem tendința naturală de a ne scuza și eschiva când vine vorba de a le duce la îndeplinire. Teologul mozaic care a tras concluzia clară că Isus promovează cu fermitate iubirea aproapelui, a schițat „dilema” identificării aproapelui (Luca 10: 25-37). Nouă, criza pandemică ne-a mai sugerat o „dificultate” deoarece trebuie să păstrăm distanța socială. Gândindu-mă că în această perioadă oamenii din jurul nostru au nevoie de slujirea noastră, am identificat patru modalități de a-ți iubi aproapele deși nu poți să te apropii de el.

Îți poți iubi aproapele rugându-te pentru el. Această criză i-a determinat pe unii oameni care nu se rugau să înceapă să se roage și mulți din cei care respingeau susținerea în rugăciune au început să o accepte și să o prețuiască. Roagă-te pentru rudele tale, pentru prietenii tăi, colegii tăi, pentru vecinii tăi. Contactează-i telefonic, comunică-le…

Vezi articolul original 435 de cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s