O tragedie care nu trebuie uitată – pastor Cătălin Croitor

Placă memorială în Gara Burdujeni din Suceava

Iubiți credincioși!

Astăzi, 9 octombrie 2021, se împlinesc 80 de ani de la începerea deportării evreilor din Basarabia, Bucovina de Sud şi Bucovina de Nord. 

Ca urmare a politicii antisemite a regimului de la București, în zilele de 9, 10 și 11 octombrie 1941, 5.942 de evrei din Suceava și împrejurimi, bărbați, femei, bătrâni și copii, au fost trimiși forțat din gara Burdujeni în Transnistria.

Peste 35.000 de evrei din Dorohoi, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi, Gura Humorului şi alte localităţi din vecinătate au fost deportați. 

În total, în toamna anului 1941 au fost exilați 91.845 de evrei din Bucovina, din ordinul lui Ion Antonescu. Mulți dintre ei au murit executați, din cauza epidemiilor, de frig sau de foame. 

Memoria acestei tragedii trebuie să rămână vie pentru generația prezentă și cele viitoare. Scriptura ne cheamă să-i iubim și să-i binecuvântăm pe evrei. Fie ca această dragoste și binecuvântare, la fel ca în viața Domnului Isus și cea a apostolului Pavel, să se regăsească în rugăciunea inimilor noastre ca israeliţii să fie mântuiţi.

Cu prețuire,
Cătălin Croitor

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s