Republica Moldova vrea viitor pentru locuitorii ei

Parlamentul de la Chișinău a interzis orice formă de publicitate la jocurile de noroc, loterii și pariuri sportive. Sunt interzise nu doar reclamele la radio și tv, ci și cele pe internet, distribuirea de pliante sau afișe stradale.

Publicitatea e permisă doar în incinta localurilor unde se desfășoară astfel de jocuri și tot aici pot fi distribuite și materialele promoționale. Cine nu respectă regula riscă amenzi care ajung până la 6.000 de lei în cazul persoanelor fizice și între 6.000 și 9.000 pentru firme, care pot fi sancționate și cu suspendarea activității între 6 luni și un an.

În România situația este diametral opusă. Peste tot există reclame pentru jocuri de noroc și te simți agasat de numărul lor și agresivitatea promovării. Este trist să vezi sportivi care au jucat sub culorile drapelului României s-au angajat acum în a promova un comportament care degenerează cel mai adesea în viciu și astfel se distruge viitorul unui popor.

În repetate rânduri deputatul Dumitru Mihalescul, de prin 2018, a cerut interzicerea reclamelor pentru jocurile de noroc. Nu s-a reușit.

Apoi, în 2019 din nou Dumitru Mihalescul a luat atitudine, însă fără rezultate în reglementarea legislației privind sălile jocurilor de noroc.

În 2020, Dumitru Mihalescul a cerut ministrului de Interne de la acea dată să ia măsuri. Măsurile întârzie, iar asta se va măsura în vieți distruse. Vecinii noștri au înțeles ce trebuie făcut și au acționat. Asta poate pentru că au libertatea de a face ceea ce doresc. Noi o avem? Dacă o avem și nu acționăm asta înseamnă că viitorul este predictibil, deci compromis.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s