Cel mai mare protest al românilor a avut loc la Walsrode în Germania

Duminică, pe 27 februarie, se estimează că peste 10.000 de români au fost la protestul din Walsrode, Germania. Autoritățile au aprobat protestul, iar toți participanții s-au comportat exemplar. Cuvântările au fost în germană, engleză, italiană, spaniolă, franceză și română. La debut participantii s-au unit într-un singur glas și în Walsrode a răsunat „Tatăl Nostru”.

Temperatura de șapte grade nu s-a resimțit datorită soarelui puternic prezent pe toată durata protestului. Norii nu s-au arătat nici măcar sub forma lor fizică. Walsrode a fost blocat începând cu ora 12. Locația stabilită pentru întâlnire s-a dovedit neîncăpătoare. Participanții au fost de toate vârstele. Au venit din Germania, Irlanda, Anglia, Olanda, Italia, Franța, Luxemburg, Belgia, Spania, Austria și România.

Cei care au venit din România au avut de parcurs cea mai mare distanță, putin peste 1800 km. Autocarul din România a fost plin de oameni inimoși din localitatea Iaslovăț, județul Suceava.

La manifestarea de protest a avut loc și un marș pe străzile din Walsrode Multimea participantă la marș s-a întins pe o coloană lată cât carosabilul si lungă de peste un kilometru.

S-a scandat pentru eliberarea copiilor familiei Furdui care de 10 luni stau departe de parinții lor din cauza abuzurilor Jugendamnt.

Deputatul Robert Sigartau a fost din nou alături de familia Furdui. În discursul dumnealui a afirmat că apreciază Germania, dar Jugendamnt nu aduce deloc cinste națiuni lor.

Daniel Țerbea s-a ocupat de obținerea aprobărilor și în colaborare cu pastorul Ghiță Vatamaniuc de la Hannover a coordonat întâlnirea care este prima de această amploare. Nici una dintre cele 25 de manifestări de solidaritate față de familia Furdui nu a atins acest număr de participanți.

Avocatul familiei Furdui a confirmat din nou că este un abuz. Jugendamnt a acționat fără a respecta propriile legi și persistă în a refuza dialogul. Marius Bodnariu a avut un discurs în engleză și a evidențiat din nou că familia Furdui trece printr-o teribilă dramă cauzată de un grosier abuz.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cel mai mare protest al românilor a avut loc la Walsrode în Germania

  1. Pingback: Cel mai mare protest al românilor a avut loc la Walsrode în Germania | Ciprian I. Bârsan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s