Prima dată la Sinagogă

Sinagoga Gah din Suceava a găzduit pe 21 martie 2022 un eveniment care nu a mai avut loc în ultimii 23 de ani. David Dey, prin părinții săi, m-a invitat să fiu la acest moment care este de fapt un majorat religios și social, Bar Mitzvah. Am asistat cu mare curiozitate. Am recunoscut unele elemente prezente în cadrul ceremoniei. Biblia vorbește în detaliu despre ele. Rabinul Yeahodua Aronovich a oferit explicații privitoare la tot ce se întâmpla în cadrul ceremoniei. Într-o română aproximativă și cu un fin umor își făcea treaba cu entuziasm.

S-a cântat. Israel Sabag, director la Joint Distribution Committee Romania, anima audiența prin felul în care aborda fiecare cântec. Cântecele exprimau veselia, bucuria, sărbătoarea.

Azi am avut oportunitatea să fiu pentru prima dată în interiorul clădirii care reprezintă Sinagoga Gah din Suceava. L-am cunoscut și pe domnul Sorin Golda, președintele Comunităților Evreilor din Suceava care mi-a dat detalii despre clădire și despre imaginile din interior.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s