Simulacru de dezbatere publică pe tema identității de gen

Consilierul pe probleme de educație Gheorghe Cătană a constatat că toată discuția publică pe tema identității de gen este de fapt un simulacru. Este incredibil că toate acestea se petrec sub privirile îngăduitoare ale celor care conduc Ministerul Educației.

Nici măcar nu au fost primiți la întâlnire cei care de fapt nu erau doriți la o astfel de dezbatere. Organizatorii au mințit că sala era plină, deși aceasta era goală.

PE SCURT…
Nu a reușit Legea educației sexuale, nu a reușit eliminarea avizului cultului pentru profesorii de cultură generală din liceele/seminariile teologice și școlile creștine. Dumnezeu a folosit oameni credincioși pentru aceste lupte (parlamentari, liderii cultelor creștine și alții). Lupta continuă… iată un episod.
De câteva luni, bântuie prin țară, o echipă, sub masca de „salvatori” ai educației, care propune agresiv formarea (reciclarea) tuturor profesorilor, prezentând manualul “EGALITATE DE GEN – predarea și integrarea în învățământul preuniversitar”. Au avut loc deja, prezentări în jud. Iași, mese rotunde la Cluj, Sibiu și ieri, la București.
A fost anunțată o dezbatere publică (lucru de altfel normal) a manualului, în data de 6.12.2022, în vederea introducerii acestuia în școlile publice din România, în București, la Hotelul Capșa. Se preciza că este un eveniment public cu intrare gratuită.
Împreună cu av. Ștefan Moțec, președintele Oficiului Creștin pentru Drepturi și Libertăți, ne-am înscris pe formularul oficial, cu câteva zile înainte. Am cumpărat bilete de avion încă de sâmbătă, pentru ziua de marți 6.12.2022. în seara zilei de luni, târziu, am primit un răspuns cum că, datorită numărului mare de înscriși, nu se poate garanta participarea. Am plecat totuși.
Ajunși la hotel, marți dimineață, am constatat că un mare grup de persoane, circa 25, (părinți, lideri ai asociațiilor de părinți, profesori, avocați, reprezentanți ai societății civile etc.) nu are acces în sală, printre care, nici noi. Acești oameni, interesați de soarta educației și a copiilor lor, erau din București și localitățile limitrofe, precum și din Timișoara, Petroșani, Brașov etc.
O persoană, care se declara organizator al evenimentului, le explica celor prezenți că sunt doar 40 de locuri, iar sala este plină și nu se mai poate intra. Oamenii au mizat pe ceea ce s-a întâmplat la Cluj, cu o săptămână înainte, când după multă insistență, au fost acceptați la prezentare, toți cei aflați acolo.
Am asistat la o mare MINCIUNĂ, pentru că din sală cineva din grupul așa zis advers, care a reușit să intre, ne transmitea poze și înregistrări video. S-a putut constata că în sală erau în total 9 persoane, dintre care 6 autorii manualului. Aceștia au făcut și prezentarea. Mai erau, cred, trei organizatori ai evenimentului, iar, probabil, restul erau reprezentanți ai organizațiilor întrunite sub genericul EGALIS. Nu cred că era nici un profesor acolo. Deci sala era goală, după cum se poate vedea din atașamentul anexat de mine aici. E bine să fie vizionat până la sfârșit. Nu a fost nici o masă rotundă, ci doar monologul doamnelor, care prezentau statistici arhicunoscute. Cred că se dorea doar bifarea unui eveniment, dintr-o agendă bine pusă la punct.
Prin amabilitatea și generozitatea unei familii, care, ca și noi, nu fusese primită în sală și căreia îi mulțumim din nou, ne-am retras în casa lor, unde am avut un timp deosebit de prețios de consultare, informare și planificare de acțiuni, pentru a putea contracara acest uragan, pornit din pustia vestului, care țintește să doboare copii, tineri, familii, biserici. Pentru noi timpul petrecut împreună, a fost un câștig imens.

CONCLUZIE:
• Manualul mai sus amintit nu există, pentru că el trebuie elaborat pe baza unei programe școlare, iar disciplina respectivă să fie cuprinsă în Planul cadru de învățământ.
• Manualul nu are nici o aprobare Ministerului Educației, nici măcar ca auxiliar didactic.
• Nu poate fi o disciplină opțională, pentru că aceasta se elaborează după o metodologie clară.
• Cei (cele) care au pierdut timpul scriind acele 200 de pagini, nu cred că sunt profesori, dar ele formează profesori. Am ascultat toată prezentarea lor, aceasta este jenantă: ăăăă, ăăăă, ăăăă, dezacorduri. Toate acestea fac dovada lipsei de cultură!
• Grave sunt părțile referitoare la educația de gen: tipuri de gen, schimbarea genului, societatea LGBT.
• Acestea încalcă flagrant Biblia și morala creștină, asumată de veacuri de către poporul român, strivind astfel ființa națională, încurajând păcatul și cultivând noi forme ale lui. Nu se vorbește nici unde despre Dumnezeu sau de Cuvântul Lui.
• Gravă este tăcerea ministerului, acceptul inspectoratelor școlare pentru desfășurarea unor astfel de acțiuni.

CE ESTE DE FĂCUT? EU PROPUN:
• Unirea în post și rugăciune, a tuturor credincioșilor, indiferent de denominațiune, pentru înlăturarea tuturor uneltirilor diavolești.
• Un glas comun al tuturor credincioșilor prin care să demascăm și să combatem, până la anulare, aceste forme noi de educație, cu miros urât de mizerie morală.
• Pastorii, evangheliștii, învățătorii să vorbească apăsat despre pericolele iminente.
• Adrese din parte tuturor cultelor religioase către ME, Parlament, Președinție etc. pentru interzicerea manualului.
• Dezbateri reale (nu ca cea de ieri), în diferite locuri din țară, pe tema „Manualului”.
• Un rol imens le revine profesorilor creștini (includ și pe cei de religie), care pot îndeplini rolul de apostoli în școala lor.
• Mediatizarea poziției creștine în chestiunile prezentate (radio, TV, presa scrisă, bloguri, situri creștine etc.)
• Petiție online către Ministerul Educației pentru în interzicerea acestui manual și a prezentării lui.

Consilier Gheorghe Cătană, reprezentantul Cultului Penticostal în probleme de educație

DETALII POT FI CONSULTATE SI AICI!

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s