Pe străzile din Cernăuți a apărut un nou tip de banner

Pe străzile din Cernăuți, Ucraina, au apărut semne clare ale consecințelor războiului. Multe vieți au fost curmate de către cumplita nenorocire în care au fost târâți ucrainenii. Câteva sute, doar din Cernăuți s-au dus la război, iar înapoi nu au mai venit. Chipurile celor care au sfârșit în război sunt afișate public, și aceasta arată adevărata dimensiune a dezastrului, chiar dacă în zona Cernăuți nu au existat distrugeri cauzate de rachetele, gloanțele și bombele rusești.

Aceste imagini coroborate cu liniștea de pe stradă, acum în ajun de Crăciun*, te puneau efectiv pe gânduri. Este de înțeles de ce sărbătoarea din acest an este altfel, diferită, mai cernită.

*În Ucraina, Crăciunul se sărbătorește după calendarul Iulian. I-am găsit pe ucraineni încă împărțiți în ceea ce privește data sărbătoririi Crăciunului. Potrivit unui sondaj recent, ucrainenii încă nu sunt siguri ce alternativă să aleagă, sau dacă chiar trebuie să aleagă: 71% la sută spun că vor sărbători Crăciunul pe 7 ianuarie, față de 4% la sută care ar alege numai data de 25 decembrie.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pe străzile din Cernăuți a apărut un nou tip de banner

  1. Pingback: Pe străzile din Cernăuți a apărut un nou tip de banner | Ciprian I. Bârsan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s