Versetul zilei – conform YouVersion

Cum să lupți împotriva răului

„Nu te lăsa învins de rău, ci învinge răul prin bine.”
Romani 12:21 NTR

La început viața a fost bună – atât fizic, cât și spiritual. De fapt, Dumnezeu a creat tot ce exista și a numit asta foarte bun.

Dar acea bunătate a fost distrusă atunci când un dușman a ademenit poporul purtător de chip al lui Dumnezeu să pună la îndoială bunătatea Lui și să se îndoiască de credibilitatea Lui. Așadar, când Adam și Eva au ales să ignore poruncile lui Dumnezeu mâncând din singurul copac interzis, ochii li s-au deschis asupra două forțe opuse: binele și răul.

Lupta dintre bine și rău nu este doar o temă generală din Biblie, ci o temă care pătrunde pe fiecare continent, fiecare cultură și fiecare națiune. Este o temă care este prezentă în cărți și filme și care este jucată în viața reală. Și motivul pentru care este atât de răspândită este pentru că are loc o adevărată bătălie.

În toți acești ani, încă trăim în această lume bună, totuși căzută. Dar, nu vă înșelați, Împărăția Întunericului încă se luptă împotriva Împărăției Luminii.

Apostolul Pavel a dat câteva sfaturi pe această temă credincioșilor din Roma, scriind:

În același capitol, Pavel explică modalități practice de a trăi acest lucru: respingând răul, agățându-te de bine, iubind cu adevărat oamenii, binecuvântând pe cei care te persecută și refuzând să te răzbuni pe dușmanii tăi.

Acest lucru ar putea însemna, de asemenea, a ierta pe cineva care ți-a făcut rău, a arăta bunătate față de un străin sau a-i apăra pe cei săraci, marginalizați și slabi. Cucerirea răului prin bine necesită sacrificiu și predare. Adesea înseamnă să spunem „nu” dorinței noastre umane de răzbunare și să alegem, în schimb, să slujim cu umilință oamenilor zdrobiți, precum Isus ne-a slujit cu umilință și sacrificiu.

Avem un inamic – a cărui misiune este să fure, să ucidă și să distrugă, să deruteze, să influențeze și să divizeze, să înșele, să distragă atenția și să demonteze.

Dar, mai important, avem un Dumnezeu – a cărui misiune este să răscumpere, să învie și să restaureze. El este specializat în a pune la loc lucrurile stricate. El este capabil să aducă morții înapoi la viață și să facă toate lucrurile noi.

Așa că, atunci când vezi că răul face ravagii în întreaga lume, în viețile oamenilor din jurul tău și chiar în propria ta inimă, amintește-ți … Dumnezeu este mai puternic. Dumnezeu este mai măreț. Nu ești singur în această luptă. Și pentru că știm deja sfârșitul poveștii, putem lupta dintr-un loc al victoriei!

Așa cum întunericul nu poate exista atunci când este inundat de lumină, răul nu poate predomina atunci când este biruit de bine. Așa că astăzi, gândește-te la câteva moduri în care poți lupta împotriva răului făcând bine celor din jurul tău.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s