Aspecte importante ale Înălțării Domnului

Înălțarea Domnului Isus este un eveniment deosebit de important în creștinism, însemnând momentul în care Isus Hristos, după învierea Sa, S-a ridicat la ceruri înaintea ochilor ucenicilor Săi. Acest eveniment marchează finalul pământean al misiunii Sale și are o semnificație profundă pentru credința creștină.

Înălțarea Domnului Isus demonstrează în primul rând puterea Sa divină și autoritatea supremă. Prin învierea Sa, Isus a învins păcatul și moartea, iar prin înălțare se confirmă această victorie absolută. El este declarat Domn al tuturor, stăpân peste cer și pământ, și este așezat în locul cel mai înalt, la dreapta Tatălui ceresc. Aceasta înseamnă că Isus Hristos are putere absolută asupra tuturor lucrurilor și că toate trebuie să-I fie supuse.

Înălțarea lui Isus aduce și o mare speranță creștinilor. Isus le-a promis ucenicilor Săi că va merge să pregătească un loc pentru ei în casa Tatălui Său (Ioan 14:2-3). Prin înălțare, El a deschis drumul spre ceruri și a deschis porțile mântuirii pentru toți cei care cred în El. Astfel, înălțarea lui Isus aduce speranța într-o viață veșnică alături de Dumnezeu și eliberează de frica morții.

Înălțarea Domnului Isus a marcat și venirea Duhului Sfânt asupra ucenicilor. După înălțare, Isus a promis să trimită Duhul Sfânt ca un Mângâietor și îndrumător pentru credincioși (Ioan 16:7). În ziua Cincizecimii, la puțin timp după înălțare, Duhul Sfânt a coborât asupra ucenicilor în mod puternic, dând naștere Bisericii și punând temelia misiunii lor de a propovădui Evanghelia în toată lumea. 

Înălțarea lui Isus nu doar că a încheiat o etapă a lucrării Sale, ci a dat naștere și unei noi etape în relația lui Dumnezeu cu oamenii.


Înălțarea Domnului Isus reprezintă și o chemare la misiune pentru toți creștinii. Înainte de a Se înălța, Isus a dat ucenicilor Săi porunca de a merge în toată lumea și de a face ucenici din toate popoarele (Matei 28:19-20). Aceasta este cunoscută sub numele de „Marea Trimitere”.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s