Ucenicii au așteptat 10 zile pentru a experimenta ceva neașteptat

În perioada aceasta este potrivit să ne amintim despre cele zece zile de așteptare ale ucenicilor în Camera de Sus, când aceștia anticipau realizarea promisiunii Domnului Isus de a trimite un alt Mângâietor.

După învierea Sa din morți, Domnul Isus a petrecut patruzeci de zile alături de ucenicii Săi, vorbindu-le despre Împărăția lui Dumnezeu și dându-le îndrumări. La sfârșitul acestui timp, când era pe punctul de a fi ridicat la cer, Isus le-a poruncit ucenicilor să nu se deplaseze din Ierusalim până când nu vor primi puterea Duhului Sfânt. Așadar, Isus le-a promis că va trimite un alt Mângâietor care să fie cu ei și în ei, să-i călăuzească și să-i întărească în slujirea lor pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Ucenicii s-au întors la Camera de Sus, un loc pe care îl frecventaseră împreună cu Isus în timpul slujirii Sale pe pământ. Aici, ei au petrecut zece zile în rugăciune și așteptare, pregătindu-și inimile și deschizându-se față de lucrarea Duhului Sfânt. Aceștia erau într-o perioadă de tranziție, deoarece se pregăteau să primească o nouă putere și o nouă misiune de la Dumnezeu. Apoi, în ziua Cincizecimii, când s-au împlinit cele zece zile de așteptare, Duhul Sfânt a coborât peste ucenici într-un mod puternic și vizibil. Ei au fost umpluți de Duhul și au început să vorbească în limbi străine, fapt care a atras atenția mulțimii din Ierusalim. În acel moment, ucenicii au fost împuterniciți să iasă în lume și să propovăduiască Evanghelia lui Isus Hristos cu multă îndrăzneală.

Aceste zece zile de așteptare în Camera de Sus au fost esențiale pentru pregătirea ucenicilor pentru slujirea lor viitoare. Prin rugăciune și concentrare asupra promisiunii lui Isus, ei și-au întărit credința, s-au curățit de orice frică și îndoieli și s-au deschis lucrării Duhului Sfânt. Această perioadă de așteptare a fost necesară pentru ca ei să se pregătească spiritual și să primească plinătatea puterii Duhului Sfânt.

De multe ori, suntem grăbiți și nerăbdători să primim binecuvântările și promisiunile lui Dumnezeu, dar există un timp al pregătirii și al așteptării pe care trebuie să-l petrecem înainte de a primi plinătatea lucrării Sale în viețile noastre. În acest timp, suntem chemați să ne rugăm, să medităm asupra Cuvântului lui Dumnezeu și să ne pregătim inimile pentru ceea ce Dumnezeu dorește să facă în noi și prin noi.

Astfel, la fel ca ucenicii din Camera de Sus, să fim răbdători și să ne angajăm într-o perioadă de așteptare activă și de pregătire înainte de a primi împlinirea promisiunilor divine în viețile noastre. Să fim deschiși lucrării Duhului Sfânt și să permitem Lui să ne călăuzească și să ne întărească în slujirea noastră pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s