Mircea Lubanovici la Comunitatea Penticostală Suceava

Modul în care a fost salutată prezenţa deputatului Mircea Lubanovici la ultima întâlnire a slujitorilor din Comunitatea Penticostală Suceava arată indubitabil o schimbare evidentă de mentalitate. Prezenţa evanghelicilor în politică a ajuns să fie privită ca o normalitate ba chiar ca o necesitate. Evanghelicii din politica pot face o diferenţă care să se regăsească în legiferări care să se alinieze valorilor creştine care au stat la baza formării Europei.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Mircea Lubanovici la Comunitatea Penticostală Suceava

 1. Pingback: Declarația anului 2011 – Nominalizări (51) « Romania Evanghelica

 2. De catre cine a ajuns sa fie privita ca o normalitate ba chiar ca o necesitate, David?
  Da-mi un exemplu evident de actiuni initiate de politicieni pocaiti care au facut o diferenta, indiferent de domeniu, dar o diferenta remarcabila, nu un mizilic ca sa prosteasca masele.
  Eu nu vad nicio schimbare de mentalitate, cel putin nu inspre bine…

 3. Liviu M zice:

  Frate Laurentiu,

  Poate David se referea la unii din fotografie ca privesc implicarea in politica normala poate chiar necesara. 😉 Dupa ce ajungi intr-o pozitie, ai nevoie de un nou tel spre care sa te indrepti, si poate unii din ei tintesc spre politica. 🙂
  Parerea mea este ca implicarea in politica poate fi de folos doar la nivel local, poate judetean. La nivel national nu prea cred ca pocaitii pot avea o influenta majora „în legiferări care să se alinieze valorilor creştine care au stat la baza formării Europei”.

 4. Pingback: Rețeaua România Evanghelică în Topurile ZeList (18.12.2011) « Romania Evanghelica

 5. cris zice:

  David, te intreb :-Ce au facut parlamentarii, consilierii pocaiti de cand sunt in politica? Stii ce se observa ca au slabit spiritual,nu mai au putere in Cuvant in a apara adevarul au devenit si ei corupti ca ceilalti si mai avuti..Prin asta vad o alta amagire a Satanei prin care vrea slabeasca pe credinciosi de putere.”Fiti treji si vegheati! Pentruca potrivnicul vostru diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita. Impotriviti-va lui tari in credinta….”Noi trebuie sa ne impotrivim nu sa-i acceptam oferta lui.Pentru Liviu vreau sa-i spun ca nici pe plan local nu au pocaitii vreo influenta, am vazut la noi in Suceava nu apara adevarul ca sa primeasca bani pentru biserica,scoala si alte interese.Noi in ziua de azi nu ne mai punem increderea in Dumnezeu ci in parlamentari(oameni).Domnul sa aiba mila de noi si sa aduca trezire dupa voia Lui .

 6. suceavaevanghelica zice:

  Una este sa vorbesti din auzite si alta este sa-i cunosti personal pe cei care au anumite functii. Generalizarea este cu predilectie o cutuma a vremurilor noastre. Imaginea ce ne-am format-o cu privire la unele persoane este conforma cu dezinformarea practicata de media.
  Deputatii, Senatorii, Primarii sunt niste slujitori care trebuie ajutati sa-si faca treaba si confruntati cand isi neglijeaza responsabilitatile. Pe plan local in Suceava credinciosii evanghelici au o influenta considerabila recunoscuta la cel mai inalt nivel. Din pacate expunerea evanghelicilor la spatiul public nu este in favoarea Imparatiei lui Dumnezeu. Mai avem multe de invatat mai ales in ceea ce priveste comunicarea. De prea multe ori ne comportam ca si cum noi am detine adevarul si nu adevarul ne-ar sustine pe noi.

 7. suceavaevanghelica zice:

  Sunt multiple actiuni ce au fost realizate aici la Suceava prin directa implicare a celor care au ales calea politicii. Nu am eu in acest moment autoritatea sa nominalizez acele actiuni care s-au concretizat si functioneaza in zona.
  Evanghelicii care s-au implicat politic aveau sa constate repede ca nu au sprijinul scontat din partea comunitatii. De multe ori comunitatea evanghelica este atat de „cereasca” incat nu-i de nici un folos societatii.
  Stii bine ca si mine cat de anemic este reprezentata comunitatea evanghelica in media. Intr-o perioada de maxima libertate lipseste stiinta de a folosi mijloace actuale de a transmite un mesaj datator de viata.
  Politicianul evanghelic a ajuns sa fie renegat de-ai sai si privit cu rezerve de ceilalti.

 8. suceavaevanghelica zice:

  Vezi ce inseamna sa stii lucrurile din auzite? Eu iti facilitez intalnire cu acei consilieri la care faci referire. Asta in masura in are doresti sa stii cu adevarat cum au stat lucrurile.

 9. cris zice:

  Eu stiu ca le tii apararea dar eu stiu foarte bine ca au fost implicate persoane pe care le cunosc foarte bine cu acele reclame. Ar fi bine sa vedem unde e raul si sa-l scoate . Nu vezi ce jalnic am ajuns pe plan spiritual. Eram sigura canu imi afisezi comentariu pentru ca era prea direct.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s