Să ne rugăm pentru Habib – Ioan Bădeliţă

Habib Bastam este un iranian de 29 de ani condamnat la moarte în ţara sa de către Tribunalul Revolutionar Islamic pentru că a trecut de la islamism la creştinism. El s-a refugiat in România, sotia si copilul sau ramânând in Iran. Aici, Bastam a frecventat o perioada biserica noastra si are nevoie de rugăciunile noastre pentru că statul român i-a refuzat azilul şi dacă va fi obligat să părăsească România el va fi trimis la moarte sigură.
Acuzatia de apostazie (adica renuntarea publica la o anumita credinta religioasa; renegarea unei doctrine sau conceptii) adusa lui Habib Bastam „se fundamenteaza pe faptul ca acesta s-a nascut din parinti musulmani, iar la vârsta maturitatii a acceptat Islamul, conformându-se preceptelor acestuia, pentru ca apoi sa declare verbal si prin fapte renuntarea de Islam, ocupându-se totodata de organizarea de intruniri evanghelice, chemând si pe altii sa imbratiseze crestinismul, formând o biserica in casa, desfasurând ceremonii de botez, predicându-si credinta in crestinism in fata adunarii formate din vecini de-ai sai si negând preceptele islamice”, potrivit hotarârii prin care a fost condamnat la moarte.

Cazul lui Habin Bastam se afla si in atentia Oficiului pentru Comunicare Internationala si Drepturile Omului – Human Rights & International Communication – HRICO/OCIDO, care a fost sesizat de fratele condamnatului, Assadollah Masoud Bastam – cetatean britanic de origine iraniana, si el condamnat, in lipsa, pentru apostazie in Iran.

Desi el si avocatul sau s-au adresat Guvernului, Parlamentului, Ministerului Afacerilor Externe, Avocatului Poporului, statul roman, un stat cel putin teoretic creştin si democrat refuza în continuare sa îi acorde azilul. Simpla comparatie cu cazul fratelui sau caruia un alt stat membru al UE i-a acordat protectie si statut de azilant, pentru motive cel putin similare, conduce la concluzia ca si statul român trebuie sa procedeze în mod similar, acordându-i protectie, in mod plenar si urgent.

Rugati-va pentru el, rugati-va ca persoanele în poziţie de decizie sa înteleagă că acest om are dreptul de a primi azil într-o tara crestina si democrata cum speram ca este România.

Pastor Badelita Ioan
0744-768692

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Să ne rugăm pentru Habib – Ioan Bădeliţă

  1. Antonie zice:

    La multi ani! Anul Nou vine si cu vestea cea buna pentru Habib Bastam!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s