Ghid de citire a Bibliei volumul 4

coperta_volumul_4_mic

Ghidul de citire a BiblieiVolumul 4 conţine un program de citire a Bibliei în mod alternativ incluzând pasaje din Vechiul Testament şi pasaje din Noul Testament care prezintă caracterul, viaţa şi slujirea unor personaje Biblice.

Acest program de citire a Bibliei este structurat pe zile, săptămâni şi luni, incluzând textele pentru citirea zilnică, urmate de şapte  întrebări referitoare la personajele biblice din săptămâna respectivă, un verset de memorat şi o aplicaţie practică. În acest Ghid întrebările se referă la personaje Biblice prezentate în ordine alfabetică şi au drept scop să ne ajute să descoperim caracterul, viaţa şi slujirea personajelor menţionate în Sfânta Scriptură. Pentru a descoperi ce spune Biblia despre aceste personaje, după fiecare întrebare din acest ghid este menţionat un număr de texte din Sfânta Scriptură care ne vor ajutasă găsim răspunsurile potrivite.

La încadrarea în pagină între aceste întrebări este rezervat un spaţiu, în care răspunsurile pot fi trecute direct pe carte. Pentru a facilita citirea Sfintei Scripturi şi a urmări progresul efectuat, recomandăm ca la începutul acestui program, ghidul să fie personalizat, adăugând în spaţiile rezervate luna şi data calendaristică.

Acest Ghid de citire a Bibliei este recomandat pentru timpul devoţional personal, grupele de părtăşie, bisericile mici, precum şi pentru bisericile care doresc să citească Sfânta Scriptură în mod sistematic. În cazul în care acest ghid este folosit în cadrul grupelor de părtăşie şi în biserici, recomandăm coordonatorilor acestora, misionarilor şi păstorilor, ca pe lângă răspunsul pentru fiecare întrebare, la întâlnirile destinate acestui program de citire a Bibliei, să prezinte şi un mesaj care să aibă ca temă cel mai important adevăr descoperit în porţiunea Scripturii citită în săptămâna respectivă. Pentru ca acest ghid să fie folosit ca o unealtă pentru plantarea de biserici noi, recomandăm celor ce au terminat citirea Scripturii după Ghidul de citire a Bibliei -Volumul 1, să continue citirea Sfintei Scripturi folosind celelalte volume, dar să înceapă şi un grup nou pe care să-l conducă pentru citirea Sfintei Scripturi începând cu Volumul 1 al acestui ghid şi continuând cu celelalte.

Acest Ghid de citire a Bibliei face parte dintr-un program naţional de citire a Sfintei Scripturi care include:

–          Ghidul de citire a Bibliei în ordine cronologică – Volumul 1 – cu întrebări privitoare la contextul Bibliei.

–          Ghidul de citire a Bibliei în ordine cronologică – Volumul 2 – cu întrebări privitoare la  învăţătura Bibliei.

–          Ghidul de citire a Bibliei în ordinea cărţilor Bibliei -Volumul 3 – cu întrebări privitoare la portretul Domnului Isus prezentat de fiecare carte a Bibliei.

–          Ghidul de citire a Bibliei alternativ – pasaje din Vechiul şi din Noul Testament – Volumul 4 – cu întrebări privitoare la personaje Biblice.

–          Ghidul de citire a Bibliei în ordine cronologică – Volumul 5 – cu întrebări privitoare la progresul revelaţiei lui Dumnezeu.

Aceste volume ale Ghidului de citire a Bibliei sunt realizate de echipa misiune.ro, coordonată de pastor Dan Boingeanu. Multiplicarea acestor materiale este permisă doar în număr limitat în cadrul bisericilor locale sau a grupelor de studiu, fără a se realiza o sursă de profit. În oricare altă situaţie, solicitaţi aprobarea echipei http://www.misiune.ro, care deţine dreptul de copyright.

Pentru întrebări şi comenzi folosiţi adresa de e-mail: office@misiune.ro

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ghid de citire a Bibliei volumul 4

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s