Evanghelicii din Suceava reprezintă un procent de 8,9%

Când s-au dat publicităţii datele preliminare ale recensământului 2011 am evidenţiat atunci că singura denominaţie în creştere din Suceava este cea a  penticostalilor. Acum când au fost furnizate datele finale, situaţia evanghelicilor se prezintă aşa cum se regăseşte într-un articol din presa locală. 

monitorul de suceava

La recensământul din anul 2011, doar 610.701 de persoane din totalul populaţiei stabile şi-au declarat religia. Cei mai mulţi suceveni, 87,2%, adică 532.807 de persoane, au declarat că sunt de religie ortodoxă. Pe locul al doilea se clasează sucevenii de religie penticostală, declarată de 47.773 persoane (7,8%) şi romano-catolică – 7.068 de persoane (1,2%). Altă religie a fost declarată de 5.580 de persoane (0,9%), iar alte 24.109 de persoane nu şi-au declarat religia. Ponderi între 0,6% – 0,2% au înregistrat religiile creştină după Evanghelie (0,6%), adventistă de ziua a şaptea (0,6%), creştină de rit vechi (0,5%),  baptistă (0,5%), martorii lui Iehova (0,3%) şi greco-catolică (0,2%). În acelaşi timp, s-a declarat „fără religie” sau atei 0,09% din totalul populaţiei.

Din analizele realizate în urma recensământului se poate observa că dacă religia ortodoxă pe medii de rezidenţă, adică mediul urban şi rural, este relativ echilibrată în oraşe (84,3%) şi în comune (83,6%), religia penticostală se regăseşte în proporţie de 69,7% în mediul rural. Mai trebuie remarcat faptul că dacă procentul sucevenilor de religie ortodoxă a scăzut de la 88,4% în anul 2002, la 87,2% în anul 2011, o situaţie inversă se poate observa în ceea ce-i priveşte pe cei de religie penticostală.

Dacă în anul 2002 procentul sucevenilor de religie penticostală a fost de 6,3%, acesta a crescut în 2011 la 7,8%.

sursa : Monitorul de Suceava

Acest articol a fost publicat în DIVERSE, Sondaje, Sucevene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Evanghelicii din Suceava reprezintă un procent de 8,9%

  1. Mucanu Aurel zice:

    Bravo voua daca ati crescut. Sa fie intr-un ceas bun si cu noroc. Dar, importanta este calitatea nu cantitatea. Daca voi va ridicati poate se ambitioneaza si ortodocsii sa se autodepaseasca si sa nu se lase intrecuti de voi. principalul este sa castige neamul romanesc.
    S-auzim numai de bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s