Putem străluci mai puternic împreună – Johannes Turner

Zilele trecute, pe 15 decembrie, publicam un colind compus de Corneliu Matei. Este vorba de ”Emanuel” interpretat de un grup de tineri din Cluj. De fapt aceștia locuiesc acum în Cluj. Sunt studenți. Ei nu sunt clujeni. Colindul a fost compus cu precădere la solicitarea lui Johannes Turner. Am spus într-o postare pe Facebook despre faptul că voi afla de la Corneliu Matei cine este Johannes Turner. Corneliu Matei mi-a spus așa cum se vede în înregistrarea de AICI. Iată că suplimentare am primit și un text pe care Johannes Turner l-a scris. Îl redau mai jos.

Decorațiuni luminoase pe stradă, aranjamente cu mii de luminițe și stele strălucitoare, vitrine împodobite extravagant, toate acestea ne aduc aminte că orașul este în sărbătoare. Se apropie Crăciunul. Mai mult ca în oricare altă perioadă din an, peisajul citadin strălucește puternic, spre bucuria vizitatorilor și a celor mici. Potrivit așteptărilor noastre, ne este greu să ne imaginăm cum ar arăta orașul în sărbătoare fără strălucirea decorațiunilor de Crăciun.Decorațiuni luminoase pe stradă, aranjamente cu mii de luminițe și stele strălucitoare, vitrine împodobite extravagant, toate acestea ne aduc aminte că orașul este în sărbătoare. Se apropie Crăciunul. Mai mult ca în oricare altă perioadă din an, peisajul citadin strălucește puternic, spre bucuria vizitatorilor și a celor mici. Potrivit așteptărilor noastre, ne este greu să ne imaginăm cum ar arăta orașul în sărbătoare fără strălucirea decorațiunilor de Crăciun. În acest spectacol de lumină și culoare este greu să îți închipui că încă mai sunt oameni între noi care duc lipsuri.

Johannes Turner

Johannes Turner

Feeria luminilor din piețele orașelor ne pot orbi să vedem că de fapt în realitatea pe care o trăim, mai există încă atât de mult întuneric în sufletele celor din jurul nostru. Văd cum în timp ce unii petrec generos această perioadă din an în belșug, alții mai poartă încă povara suferinței și a griji pentru ziua de mâine. Cu toate acestea, aceste stele artificiale făurite de mâna omului, îmi spun că există o speranță. Frumusețea societății noastre nu stă în forța individului, ci în puterea colectivă a oamenilor care formează societatea. Așa cum mergând într-un târg de Crăciun, nu remarci într-un mod deosebit fiecare steluță ce alcătuiește un aranjament decorativ de lumini, ci apreciezi lucrarea de artă în ansamblul ei și căldura pe care ea o transmite, tot așa fiecare din noi suntem chemați să fim uniți în solidaritate și compasiune unii pentru alții. De fapt, a sărbători Crăciunul nu are de-a face cu un munte de cadouri, ci cu legătura dintre inimile noastre. Dumnezeu ne-a dat cel mai bun exemplu, prin întruparea pe Pământ a lui Isus Hristos într-un copilaș smerit, pentru ca întreaga omenire să beneficieze de împăcarea cu Dumnezeu. Văzând starea de decădere a omenirii, Dumnezeu a rostit prin cuvintele profetului Isaia următoarea promisiune: “Poporul care umbla în întuneric, vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină.” Aceasta îmi dă curaj. Într-o noapte obișnuită, pe un câmp din ținutul Israelului, niște păstori păzeau turma lor. Deodată, o lumină puternică a strălucit împrejurul lor în timp ce un înger a venit să le aducă vestea neașteptată a nașterii lui Isus. Este extraordinar faptul că Dumnezeu organizează o sărbătoare în cinstea nașterii Fiului Său pe Pământ și alege să ocolească aristocrația și oamenii de vază, dar se oprește la niște oameni simplii, în straie de ciobani, pentru a le transmite invitația mileniului. Ce privilegiu!Deci pentru cine este de fapt Crăciunul? Pentru oameni care își permit să cumpere multe cadouri? Sau pentru cei ce știu să gătească o masă îmbelșugată? Nicidecum. Crăciunul este pentru cei lipsiți și uitați. Pentru cei pe care societatea îi desconsideră. Realizez că puterile îmi sunt limitate și nu voi reuși să schimb întreaga lume de unul singur, însă știu că este în puterea mea să dau speranță în lumea unui singur om. Dar te provoc și pe tine de acest Crăciun să nu stai nepăsător. Împreună, putem străluci mai puternic.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Putem străluci mai puternic împreună – Johannes Turner

  1. David Viorel zice:

    N-ai gresit cand ai zis ca-s clujeni. Fetele si cel putin doi din baieti sunt nascuti si crescuti in Cluj. Am fost cu ei in biserica si am lucrat impreuna cu unii din cei cu colindul amintit.

    Oricum cred ca mai important este sa-i fim placuti lui Dumnezeu, indiferent de unde suntem :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s