Jurnal de misiune POROSHKOVO – 4 ianuarie

ora 19:15

Dupa 15 ore de la plecarea din Suceava am ajuns cu bine la destinatie. Vom fi in Poroshkovo pana luni pe data de 8 ianuarie. Din Suceava am plecat 14 persoane iar la Baia Mare grupul s-a largit prin adaugarea unui grup de 11 clujeni. Mai este cu noi un bucurestean si peste cateva ore asteptam sa apara 7 tineri din Baia Mare. Suntem un grup numeros insa si activitatile vor fi pe masura. Cei mai multi dintre cei care au venit acum sunt pentru a doua oara la Poroshkovo. Ei au mai fost implicati in zona datorita unui proiect realizat de Organizatia Echipare pentru Generatia de Maine. Acest proiect a fost un adevarat VBS (Vacantion Bible School) care a adus multa bucurie copiilor din aceasta zona defavorizata. Acum este intuneric insa se poate lesne observa ca bezna ascunde lipsuri imense in randul populatiei care nu se poate declara romana desi vorbesc un fel de romaneste. Imediat ce voi afla detalii voi reveni aici pe blog unde doresc sa tin un jurnal al acestei calatorii. Eu ma bucur ca sunt cu trei dintre elevii mei din clasa unde sunt diriginte. Toti sunt aici pentru a doua oara ceea ce spune multe despre dorinta lor de a se face utili pentru cei care au nevoie de ajutor. 

Managerul Liceului Teoretic Filadelfia din Suceava, Ioan Badelita, ne-a mandat sa ne uitam dupa o posibilitatea de a ne implica in aceasta zona intr-un proiect educational. Aceasta vom si face in perioada urmatoare. Familia Daniel si Mihaela Dragoi conduc echipa de la Suceava care s-a oferit sa participe ca voluntari. 

In imaginea de mai jos se vad o parte dintre cei care au ajuns la Poroshkovo dupa un drum care s-a dovedit o adevarata aventura. Urmeaza sa luam cina si apoi sa avem o sedinta de lucru privitoare la modul in care se vor desfasura lucrurile. Daniel Bruda de la EGM este liderul acestui proiect care se doreste a fi o incurajare pentru cei din aceasta  zona defavorizata. 

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s