De la naștere la înviere – ziua 9

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 9

PE MALUL IORDANULUI – DUHUL SFÂNT CA UN PORUMBEL

„În vremea aceea, a venit Isus din Nazaretul Galileii, şi a fost botezat de Ioan în Iordan. Şi îndată, când ieşea Isus din apă, el a văzut cerurile deschise, şi Duhul pogorându-Se peste El ca un porumbel.”( Marcu 1:9-10)

La botezul Domnului Isus, Duhul Sfânt s-a coborât peste El „ca un porumbel.” Porumbelul este un simbol deosebit de potrivit pentru că este o pasăre delicată. În Matei 10:16, Domnul Isus le spune ucenicilor Săi să fie „înţelepţi ca şerpii, şi fără răutate ca porumbeii.” Cuvântul porumbel implică o atitudine a inimii plină de sinceritate, transparenţă, un fel de „primeşti ceea ce vezi.” În ce-l priveşte pe Duhul Sfânt, înseamnă că el este pur, deschis şi cinstit şi produce aceste calităţi în oamenii pe care îi atinge. După cum porumbelul a coboarât de sus, tot aşa Duhul Sfânt coboară din ceruri pentru a-i binecuvânta pe oamenii de pe pământ.

Observaţi că Duhul Sfânt s-a aşezat, sau mai bine zis „s-a odihnit” pe Isus Hristos, ceea ce simbolizează pacea pe care o aduce atunci când e prezent. Faptul că porumbelul a venit direct pe Domnul Isus arată relaţia personală pe care o are Duhul Sfânt cu fiecare credincios în parte. Apoi, coborârea Duhul Sfânt peste Hristos demonstrează recunoaşterea din partea Tatălui a misiunii Fiului pe pământ. Când Duhul Sfânt s-a coborât peste Domnul Isus, o voce din cer a spus: „Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi găsesc plăcerea.”(Matei 3:17) Astfel, toate cele trei persoane ale Sfintei Treimi şi-au manifestat prezenţa la botezul lui Isus.

Duhul Sfânt are o importanţă deosebită şi ne afectează viaţa în mod radical. Atunci când vine în viaţa unui om, Duhul Sfânt: (1) Aduce pace în suflet; (2) Stabileşte o relaţie personală cu fiecare în parte; (3) Produce bunătate în inimă, nu un spirit critic; (4) Conduce înspre sfinţenie, credincioşie, o viaţă „fără vinovăţie”; (5) Aduce recunoaşterea Tatălui pentru cei ce sunt copiii Lui; (6) Conduce spre o viaţă frumoasă şi plină de har; şi nu în ultimul rând (7) Ne dă putere să călcăm pe urmele lui Isus Hristos, depunând mărturie în favoarea Lui.

Dacă Duhul Sfânt S-a coborât peste Domnul Isus, cu atât mai mult avem şi noi nevoie de prezenţa Lui în viaţa noastră. Dacă încă nu ai garanţia că eşti copilul lui Dumnezeu, dacă sufletul îşi este tulburat şi neliniştit, dacă simţi că atunci când te rogi nu eşti ascultat, dacă eforturile tale de a trăi o viaţă curată şi plăcută lui Dumnezeu sunt „încununate” doar cu eşec iar mărturia ta este neconvingătoare înaintea oamenilor, cred că ar fi bine să ceri lui Dumnezeu să te umple cu Duhul Sfânt. Domnul Isus a spus în Evanghelia după Luca 11:13 „Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!”

Cere Duhul Sfânt şi schimbarea va fi văzută de tine şi observată şi de cei din jur!

„Doamne Dumnezeule, după cum ai trimis Duhul Sfânt peste Fiul Tău Isus Hristos, te rog să-mi dai şi mie acelaşi dar. Amin!”

Acest articol a fost publicat în De la nastere la inviere și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s