De la naştere la înviere – ziua 11

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 11

NAZARET – „POATE IEȘI CEVA BUN DE-ACOLO?”

„Natanael i-a zis: „Poate ieşi ceva bun din Nazaret?” „Vino şi vezi!” i-a răspuns Filip.” (Ioan 1:46)

Acesta nu a fost un compliment. Nimic deosebit nu s-a întâmplat până atunci în Nazaret, un sat obscur îngrămădit între dealurile Galileii. Fiecare ţară sau stat sau regiune are un „nazaret” – un loc îndepărtat unde nu se întâmplă nimic, un loc dispreţuit şi de batjocură. De aceea a spus Natanael aceste cuvinte. Dacă ar fi fost român, Natanael ar fi spus: „Poate ieşi ceva bun din Botoşani? Dintre moldoveni?”

Pentru fiecare Ierusalim există sute de locuri ca Nazaret. Lumea este plină de localităţi neştiute, fără universităţi, oraşe mici fără renume comercial sau economic, sate aşezate „peste mână”, în care ajungi doar dacă trebuie să mergi, cătune unde trăiesc grupuri restrânse de oameni.

Natanael reprezintă atitudinea de „orăşean cu nasul pe sus”, atât de frecvent întâlnită în zilele noastre. Este prototipul credinciosului din catedralele mari, cu sute sau mii de membri… Domnul Isus nu se bagă în seamă şi nici nu aleargă după locurile din faţă. Asta nu că ar avea ceva împotriva oraşelor sau bisericilor mari. Îi plac şi lui oraşele aglomerate (de aceea s-a dus şi la Iarusalim), clădirile impunătoare (de aceea a intrat şi în Templu) sau mulţimile uriaşe (oamenii se călcau unii pe alţii ca să-L asculte – Luca 12:1).

Însă lui Isus nu i-a fost ruşine de spună că este din Nazaret! Observaţi care a fost răspunsul lui Filip: „Vino şi vezi!” Dumnezeu Dumnezeu răstoarnă prejudecățile umane și distruge preconcepțiile noastre. El nu ţine cont de aşteptările tale. Dacă ai renunţa la cutiuţa mentalităţii tale, ai putea şi tu să ai o întâlnire personală cu Domnul Isus!

Să nu te întristezi când oamenii se uită cu dispreț la tine… Să nu renunți când ești întâmpinat cu neîncredere…Poate ieşi ceva bun din Nazaret? Vino şi vezi!

„Doamne Isuse, deschide-mi ochii, să te văd aşa cum eşti, nu aşa cum te văd cei din lume. Amin!”

Liviu Avasiloai

Acest articol a fost publicat în De la nastere la inviere și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s