De la naștere la înviere – ziua 15

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 15

ÎN CURTEA TEMPLULUI – IMPREVIZIBILUL ISUS
„A făcut un bici de ştreanguri, şi i-a scos pe toţi afară din Templu, împreună cu oile şi boii; a vărsat banii schimbătorilor, şi le-a răsturnat mesele.” (Ioan 2:15)

Câteodată trebuie făcută curăţenie în casă. De data aceasta, Isus face curăţenie în casa Tatălui Său.

S-a întâmplat în timpul Sărbătorii Paştelui, când Ierusalimul era înţesat de pelerini evrei. Unii dintre comercianţii locali (susţinuţi de Marele Preot şi prietenii lui) s-au hotărât să prindă ocazia şi să facă ceva bani. Aşa că şi-au pus tarabele în jurul Templului, ba chiar în curtea lui şi aşteptau clienţii.

Pelerinii de departe nu veneau cu animalele pentru jertfă de acasă, aşa că le cumpărau local, la preţuri „umflate”. Templul folosea moneda „sfinţită”, iar rata de schimb erau în defavoarea călătorilor, la fel cum e în vremea noastră la casele de schimb de pe aeroporturi.

Domnul Isus a curăţit Templul pentru că preoţii erau corupţi şi lacomi. Aceştia îşi umpleau buzunarele cu banii săracilor care nu aveau altă opţiune. Templul nu mai era o Casă de Rugăciune, ci se transformase într-o piaţă de desfacere.

Iar Isus urăşte asta.
EL urăşte comercianţii care îi păcălesc pe clienţi.
EL urăşte preoţii care iau şi de pe morţi şi de pe vii.
EL urăşte pe cei care profită de pe urma slujirii.

Nedreptatea este întotdeauna păcat, dar nedreptatea făcută în Numele lui Dumnezeu este de două ori mai vinovată. La intrarea în Muzeul Holocaustului , sunt scrise pe o placă cuvintele lui Yehuda Bauer: „Să nu fii victimă, să nu fii făptuitor, dar mai presus de toate, să nu fii un spectator!”

Nu cumva suntem spectatori la răul şi nedreptatea care se face, fără a interveni? Dacă da, suntem de două ori mai vinovaţi!

„Doamne, iartă-mă că îmi pasă atât de mult de mine şi de cei din familia mea încât am uitat de ceilalţi din jurul meu. Dă-mi ochi să văd, gură să vorbesc şi voinţă să acţionez. Amin!”

Liviu Avasiloai

Acest articol a fost publicat în De la nastere la inviere și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s